Auteur: 
Moira
Illustrator: 
Holly
2016

Iedereen is wel eens… boos

Iedereen is wel eens boos. Soms voor kleine dingen. Zoals Sofie, die boos werd op haar hond die haar schoen kapot beet en op haar broertje die haar tekening verknoeide. Ze schreeuwde zo hard naar de hond en haar broertje dat die heel bang werden. Floris kreeg van zijn oma een reep chocolade maar toen hij die wou opeten, had zijn broer die al opgesnoept. Waardoor Floris heel erg boos werd. Net dan ziet Floris Sofie en samen praten ze over hun boosheid. Dat helpt, want even later kunnen ze allebei sorry zeggen. Ze zijn niet boos meer.

Deze twee verhalen laten zien hoe je boos kan worden door eenvoudige dingen. Na de verhalen krijg je elk verhaal in een korte vorm nog eens op 1 pagina samengevat. Daarna zijn er twee pagina’s voorzien met woordenschat, woorden die voor kleuters misschien nog niet duidelijk zijn. Op de laatste bladzijde staan nog tips voor ouders en leerkrachten om rond dit thema te praten of er creatief mee bezig te zijn. Zo worden emoties duidelijk gemaakt aan kleuters.
De verhalen zijn duidelijk en sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Dat verhoogt de herkenbaarheid en maakt de begrippen duidelijk. De illustraties sluiten hier perfect bij aan.
Een verzorgde en interessante kennismaking met gevoelens en hoe ermee om te gaan.

Mik Ghys
januari 2017 

 

ISBN: 
9789053416051
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 15,90
Aantal p.: 
24
Originele titel: 
Everybody feels… angry
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Ineke