Auteur: 
Chris
cover:
Illustrator: 
Larry
2016

Hinderlaag - Bodyguard, deel 3

Connor wordt opgeroepen om met de ambassadeursfamilie Barbier mee op safari te gaan naar een nieuw beschermd wildpark in Burundi. Hij zal er de twee kinderen van de ambassadeur beschermen, hoewel er eigenlijk weinig gevaar dreigt. Maar na enkele dagen valt het konvooi jeeps tijdens een uitstap in een hinderlaag. Connor weet met de kinderen te ontsnappen. Zijn opdracht wordt nog veel moeilijker, want hij is niet voorbereid op de Afrikaanse wildernis waar gevaarlijke roofdieren leven. Kan hij beide kinderen wel voldoende beschermen als het gevaar langs alle kanten loert?
Dit is het derde uit de reeks ‘Bodyguard’ waarin Connor zijn VIP’s niet enkel moet beschermen tegen mogelijke aanvallen van mensen maar ook van dieren die in Afrika leven, alsook de hitte in de savanne die hen parten speelt.
Net als in de vorige delen van de reeks komt de spanning pas vrij laat op gang. Tijdens de eerste safari-uitstappen krijgt de lezer, net als Connor en zijn VIP’s, uitleg door de plaatselijke Ranger over heel wat gevaren en gedragingen van dieren. Een aandachtige lezer weet dan al dat deze feiten verder in het verhaal nog een rol zullen spelen. Toch is dit verhaal niet zo overtuigend als de vorige. Connor krijgt wel heel erg veel bedreigingen die hij telkens het hoofd moet bieden. Zodanig dat die de geloofwaardigheid toch wel aantasten. Ook de slotscènes laten een onbevredigd gevoel achter bij de lezer.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, waardoor de lezer meer weet dan de personages zelf. De korte hoofdstukken maken het lezen erg gemakkelijk en zorgen ervoor dat de lezer telkens verder wil lezen.
Achteraan is nog een kort interview met de auteur opgenomen waarin hij enkele overlevingstips meegeeft. Een kort overzicht van de dodelijkste roofdieren staat ook vermeld.
Geen diepgravende literatuur maar goede ontspanning met veel leesplezier. Ideaal als vrijetijdslectuur.
Pol Van Damme
november 2016

ISBN: 
9789000349050
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9+
Prijs: 
€ 17,99
Aantal p.: 
326
Originele titel: 
Bodyguard: Ambush
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Karin