Auteur: 
Kristien
Illustrator: 
Florence
2017

Hier gebeurt het

Schaap voelt een drang. “Hier kan ik niet blijven”, zegt ze tegen de andere dieren. Zij duwt het hek van de weide open en vertrekt. Ram, Vogel, Kip, Os en de andere dieren begrijpen niet wat ze wil (zij zelf eigenlijk ook niet) en volgen haar. Naar een lichtpunt ergens in de verte. Eens ze daar zijn, worden alle dieren stil en gebeurt het… En dan komt er nog bezoek. Een koppel met ook een pasgeborene…

Dieltiens schrijft een origineel kerstverhaal vol gevoel en tederheid. Mooi hoe zij het mysterie vat in eenvoudige, broze woorden, geschikt voor een jong doelpubliek. En tegelijkertijd lees, of beter voel, je tussen de regels door nog zoveel meer.
Wauters versterkt deze fijne woorden met prenten in warme kleuren en met diezelfde gevoeligheidsgraad. Zij tekent lieve dieren knus bij elkaar en plaatst hen in weidse landschappen, waardoor het verlangen en de wens van Schaap iets eindeloos krijgt. Prenten en tekst vullen elkaar perfect aan tot een innemend verhaal over kerst maar tegelijkertijd over zoveel meer.

Eric Vanthillo
april 2018

ISBN: 
9789462912687
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,50
Aantal p.: 
22