Auteur: 
Rick
2016

Het verborgen orakel – De beproevingen van Apollo, deel 1

De god Apollo is door Zeus gestraft en belandt als sterveling in New York. Hij is nu een gewone tiener, zonder goddelijke krachten, en wordt onmiddellijk lastig gevallen door 2 straatjongens. Die worden weggejaagd door Meg, een tienermeisje dat beschikt over speciale krachten. Ze weet niet dat ze een halfgod is maar door de uitleg van Apollo kan ze hem aan zich binden. Samen gaan ze op zoek naar Percy Jackson, die hen naar Kamp Halfbloed kan brengen. Apollo hoopt dat ze hem daar kunnen helpen, maar er zijn grote problemen in het kamp. Het orakel werkt al een half jaar niet meer en alle andere communicatiemiddelen laten het afweten. Dus zijn het de kampbewoners die hulp verwachten van Apollo. Samen met Meg gaat hij op zoek naar het enige orakel dat nog werkt.

Dit begin van een nieuwe reeks verhalen over de goden en hun kinderen speelt zich af een half jaar na de vorige avonturen van Percy Jackson en zijn vrienden. Apollo is de verteller van het verhaal, in een zeer eigen stijl. Hij vindt zichzelf zeer knap en slim maar komt tot de ontdekking dat hij heel wat stommiteiten heeft uitgehaald. Door sterfelijk te zijn bekijkt hij alles met een andere bril en beseft dat zijn gedrag door de eeuwen heen allesbehalve een mooi voorbeeld is. Hij krijgt spijt, berouw en voelt zich erg alleen. Door dat besef slaagt hij er wel in om iets te bereiken in de moeilijke zoektocht die hij onderneemt. Zijn herinneringen zorgen voor een humoristische noot en de ontmoetingen met bijzondere wezens zijn soms ook erg grappig. Zijn avonturen zijn echter ook erg spannend en levensgevaarlijk.
Zoals steeds slaagt de auteur er in om een boeiende mix van avontuur en humor in een spannend verhaal te gieten. Apollo’s beproevingen zijn nog niet voorbij, integendeel, wat elke lezer doet uitkijken naar de volgende delen van deze reeks.

Mik Ghys
november 2016 

 

ISBN: 
9789000350995
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9
Prijs: 
€ 17,99
Aantal p.: 
337
Originele titel: 
The Hidden Oracle – The Trials of Apollo #1
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Marce