Auteur: 
Luc
Illustrator: 
Rik
2016

Het offer - De Poortwereld, deel 3

Wolf en Elias gaan op zoek naar hun ontvoerde zusjes. Ze zijn op weg naar de schuilplaats van de Grijze Heks. Daarvoor moeten ze doorheen erg onheilspellende en gevaarlijke gebieden trekken. Het gevaar loert overal maar komt dan uit een onverwachte hoek.

Dit is het derde deel uit de vierdelige serie van ‘De Poortwereld’. Elias en zijn zusje Nina komen ongewild in een vreemde wereld terecht en nadat zijn zusje is ontvoerd, gaat Elias naar haar op zoek ondanks de waarschuwingen om het niet te doen.
Het verhaal gaat verder op de gebeurtenissen uit de vorige delen en kan niet apart worden gelezen. De personages zijn gekend uit de vorige verhalen en evolueren verder in dit deel.
Alles wordt verteld door de alwetende auteur vanuit het standpunt van verschillende personages en springt dan ook regelmatig van het éne naar het andere personage als dat voor het verhaal noodzakelijk is. Het leest heel vlot en de opeenvolgende acties komen snel na elkaar. De gebruikte taal is gemakkelijk te begrijpen voor de jonge lezer.
Een aantal zwart-wit illustraties in een soort ‘stripvorm’ visualiseren stukjes uit het verhaal en verduidelijken ook nog mee het verhaal.
Een tip van de sluier voor het vierde deel wordt al opgelicht in een kort voorstukje dat achter in het boek is opgenomen.

Pol Van Damme
oktober 2016

ISBN: 
9789461315335
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9
Prijs: 
€ 14,95
Aantal p.: 
178