Auteur: 
Tjerk
Illustrator: 
Esther
2017

Het nieuwe spookhuis

Nera leeft al heel haar leven op de kermis. Zij werkt bij haar vader die een spookhuis uitbaat dat erg populair is bij de bezoekers. Maar nu komt er plots niemand meer. Er blijkt namelijk een ander spookhuis op de kermis te staan dat veel griezeliger is. Nera gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt wat er aan de hand is. De griezels van het andere spookhuis zijn echt. Een echte vampier, een echte faun, een levende mummie en een echte hellehond met drie koppen maken de bezoekers aan het schrikken. Maar zijn ze echt écht? Daar wil Nera het fijne van weten. De hellehond bewaakt echter het bijzondere kraam. Wat nu?

De achterflap beschrijft het boek als ‘het eerste deel van een ijzingwekkende griezelserie De engste serie ooit.’ Dat zal de lezer zelf moeten uitmaken. Het verhaal is eigenlijk nergens erg griezelig. Het speelt zich enkel af in een spookhuis op de kermis. Het verhaal gaat dan ook niet over enge dingen, maar over Nera die de wezens uit het spookhuis wil helpen en daarbij zichzelf in gevaar brengt. Want Herwald, de eigenaar van het spookhuis, blijkt een gevaarlijk en meedogenloos persoon te zijn. Het verhaal draait dan ook meer om de vriendschap die Nera sluit en de hulp die ze geeft. De volwassen personages blijven eerder op de achtergrond, maar beïnvloeden wel de beslissing die Nera neemt.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit verschillende standpunten die op dat ogenblik nodig zijn voor het verhaal.
Het verhaal leest heel vlot. De ruime bladspiegel met een weerkerende versiering helpt daar zeker bij. Een voordeel voor kinderen die wat moeite hebben met lezen.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme
juli 2017

ISBN: 
9789048838103
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,99
Aantal p.: 
175