Aanrader
Auteur: 
Cicely Mary
Illustrator: 
Cicely Mary
2017

Het complete boek van de Bloemenkinderen

Deze prachtige aanrader is al bijna een eeuw lang het favoriete boek van jong en oud. Cicely Mary Barker schreef en illustreerde in 1923 de eerste versjes van de Bloemenkinderen. Korte, lieflijke gedichtjes die vergezeld worden van prachtige natuurgetrouwe tekeningen. Die tekeningen, waarvoor Barker inspiratie vond bij de Pre-Raphaelieten, lopen over van fantasie. De prachtige bloemen worden namelijk als kleine cherubijn-achtige kinderen getoond.

De herziene uitgave combineert al het eerder verschenen werk rond de Bloemenkinderen. Achtereenvolgens worden de versjes en illustraties opgedeeld per seizoen, per plek waar ze groeien en bloeien en tenslotte wordt elke letter van het alfabet aangeleerd met behulp van een bloem. De vertaalster heeft er voor gekozen om de letters van het alfabet niet langer te laten overeenkomen met de beginletter van elke bloem. Hoewel dit voor enige verwarring bij de jongste lezers kan zorgen, is dit de juiste keuze geweest. Zo wordt de originele opeenvolging behouden. De vertaalster verdient zonder meer een pluim voor haar lieflijke en betoverende vertaling. Net als Barker slaagt Nannie Kuiper er in om de licht poëtische stijl in de gedichten te verweven. De natuurlijke kenmerken van de bloemen en planten worden bezongen terwijl de tot de verbeelding sprekende illustraties in zachte kleuren de Bloemenkinderen tonen. Blader zeker eens door naar de Egelantier, mijn persoonlijke favoriet.

Het boek is een aanrader  voor jong en oud en zal zeker de jonge lezers weten aan te zetten tot het zoeken van de geheimzinnige Bloemenkinderen. Misschien kan een gelukkige lezer er wel ergens een glimp van opvangen. In ieder geval zullen de prachtige tekeningen voor een hernieuwde interesse in de wereld van bloemen en planten zorgen. Het complete boek van de Bloemenkinderen is een feeërieke schat die in elke boekenkast thuishoort. Een aanrader.

Mathilde Lemm
juni 2017

ISBN: 
9789021677279
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 24,99
Aantal p.: 
192
Originele titel: 
The complete book of the Flower Fairies
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Nannie