Auteur: 
Tom
Illustrator: 
Val
2018

Het allermooiste boek over oerdieren

Na een inleiding volgen zesendertig verschillende illustraties van oerdieren. Er staat een soort identiteitskaart met enkele specifieke eigenschappen als lengte, gewicht, voedsel, waar en wanneer het dier leefde en de verhouding tot de mens in een klein silhouet. Zes of zeven korte beschrijvingen van telkens één zin geven iets meer informatie over het geïllustreerde dier. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de plaatsen waar deze dieren leefden.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elk dier staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld. De volgorde van de dieren is niet chronologisch. In de informatie blijft men erg rudimentair. Wat steeds opvalt is dat men dingen ‘veronderstelt’, ‘vermoedt’ of ‘denkt’. Over de informatie over deze oerdieren, net zoals bij de dinosaurussen, blijft men erg voorzichtig. Er zijn geen harde bewijzen voor een aantal zaken. Ook de kleur die men hen toeschrijft is niet bewezen.
De makers hebben een willekeurige selectie gemaakt van dieren uit lang vervlogen tijden. Er zijn dieren bij die ook leefden ten tijde van de dinosaurussen, maar de meeste dieren zijn zoogdieren van de tijd na de dinosaurussen.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme
februari 2018

ISBN: 
9789025768188
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 16,99
Aantal p.: 
80
Originele titel: 
The Magnificent Book of Prehistoric Beasts
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Joost