Auteur: 
Tom
Illustrator: 
Rudolf
2017

Het allermooiste boek over dinosauriërs

Na een inleiding volgen zesendertig verschillende dinosauriër- illustraties. Er staat een soort identiteitskaart met enkele specifieke eigenschappen als lengte, gewicht, voedsel, waar en wanneer hij leefde en zijn verhouding tot de mens in een klein silhouet. Zes of zeven korte beschrijvingen van telkens één zin geven iets meer informatie over de geïllustreerde dinosauriër. Op de laatste pagina staat een wereldkaart met daarop de vindplaats van de dinosauriërs.

Dit mooi verzorgde boek in groot formaat met kleurrijke illustraties is voornamelijk een kijk- en vertelboek. Elke dinosauriër staat op een dubbele paginagrote illustratie afgebeeld in een mogelijk decor. De volgorde van de dinosauriërs is niet chronologisch. In de informatie blijft men erg rudimentair. Wat steeds opvalt is dat men dingen ‘veronderstelt’, ‘vermoedt’ of ‘denkt’. Over de informatie over dinosauriërs blijft men erg voorzichtig. Er zijn geen harde bewijzen voor een aantal zaken. Ook de kleur die men hen toeschrijft is niet bewezen.
De makers hebben een selectie gemaakt van bijzondere of spectaculaire dinosauriërs en een aantal vliegende of zwemmende reptielen uit die lang vervlogen tijd.
Door het grote formaat is het boek erg geschikt om er samen met jonge kinderen in te kijken en er over te vertellen aan de hand van de korte informatieve zinnen.

Pol Van Damme
februari 2017

ISBN: 
9789025767006
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 16,99
Aantal p.: 
80
Originele titel: 
The Magnificent Book of Dinosaurs
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Joost