Auteur: 
Burny
Illustrator: 
Hans
2017

Familie Mol-de Mol gaat verhuizen

Het is de laatste avond van het jaar. De familie Mol-de Mol wil opblijven tot 12 uur. Maar al snel liggen Stoffer en Streep te slapen in de zetel. Even later heeft moeder ook al haar ogen dicht. Om 12 uur wil vader ze verrassen met een speciaal drankje maar de kurk schiet uit de fles en knalt tegen het hoofd van moeder. Op slag is iedereen wakker.
Een andere keer heeft vader iets speciaals klaargemaakt in de keuken. Maar aan tafel loopt de een na de ander naar het toilet. Blijkbaar lust alleen vader wat hij gekookt heeft.
En daarna: Stoffer en Streep maken veel plezier in bad, Stoffer laat in het ziekenhuis zijn amandelen knippen, vader moet een nieuwe broek kopen, vader sticht brand terwijl hij frietjes bakt, Stoffer en Streep maken een wip in huis en tot slot gaat de familie verhuizen.

Elke gebeurtenis wordt beschreven in een kort verhaal van enkele bladzijden. Het zijn grappige situaties, beschreven in een vlotte taal met veel dialogen. De kleurrijke illustraties maken de belevenissen extra grappig. Prettig om voor te lezen maar ook geschikt om zelf te lezen. De tekst gebruikt letters die duidelijk lezen voor kinderen met dyslexie. Een humoristisch leesboekje voor jonge lezers.

Mik Ghys
juni 2017

ISBN: 
9789051166507
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
5 / E4
Prijs: 
€ 8,95
Aantal p.: 
46