Auteur: 
Hervé
Illustrator: 
Hervé
2017

Er zit een gat in mijn boek

Hervé Tullet, gekend en geliefd om zijn kleurrijke prentenboeken die je steeds creatief uit je tent lokken voor een erg jong doelpubliek, verrast ons deze keer met een hoogst origineel boek zonder kleur. Enkel de kaft is rood, maar daarbinnen is alles zwart en wit.  Zijn originele concept, met een groot gat in het midden van het boek, leidt tot hilarische spelmomenten. Elke dubbele pagina staat op zich met een grote tekening waarin het gat een centrale rol speelt. Zoals een kookpot op het vuur, de mond van een ruimtewezen, de buik van een zwangere vrouw, de rotonde waarop een standbeeld ontbreekt, de ring van het basketbalspel, het gat van de toverhoed, enz. …
98 pagina’s lang lees je telkens een hele summiere, overduidelijke opdracht die je meteen op weg zet naar creatieve spelmomenten. Soms bescheiden en minimaal, soms hilarisch en uitbundig. Soms toont een kleine tekening in de hoek wat er van je verwacht wordt maar vaak ontbreekt dit en ben je vrij in hoe je de opdracht uitvoert. En heb je zin om te kleuren, gewoon doen! Want de zwart-witte lay-out nodigt je daar sterk toe uit.
Een bijzonder doe-boek dat misschien beter een stevige, harde kaft had mogen hebben om het geheel hanteerbaarder te maken. Maar inhoudelijk valt er niets op aan te merken. Integendeel!… Dus nemen we dat nadeel er met gemak bij.

Eric Vanthillo
oktober 2017

ISBN: 
9789401440240
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 12,50
Aantal p.: 
98
Originele titel: 
The Book with a Hole
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Christelle