Auteur: 
Lauren
Illustrator: 
Jo
2016

Een lijn is een stip die uit wandelen ging

Dit boek met de originele titel belooft je veel tekenplezier. En dat is niet gelogen.
Pagina na pagina krijg je doorheen het boek beknopte info over kleuren, patronen, tekenmaterialen, lijnen, vormen, verhoudingen, observeren, enzovoort. Waarna je telkens een aantal uitdagende opdrachten krijgt die gelinkt zijn aan die thema’s.
Zoals ‘teken een lijn die beeft van angst’, ‘maak een patroon met spiralen’, ‘teken (zonder te kijken) de schoen die je het vaakst draagt’, ‘teken een minidino die op een gigantische paddenstoel staat’, ‘hou je potlood met twee tenen vast en teken iets’, enzovoort enzoverder.
Opdracht na opdracht wordt je creativiteit geprikkeld om tot slot een boek vol te tekenen met persoonlijke, al dan niet kunstzinnige werken.
Om je goed op weg te zetten staan er telkens al wat tekeningen die je inspireren of die het blad versieren en aantrekkelijk maken. Zoals een golvende lijn die een wandeling maakt in het park, een lappendeken met alvast wat lappen ingekleurd, de kader van een schilderij, lege dozen, enzovoort. Deze staan vaak in de rand, zodat het grote middenvlak vraagt om opgevuld te worden.
Het geheel is aantrekkelijk vormgegeven en de stevige, ruwkorrelige pagina’s zijn ideaal om te betekenen.
Een leuk werkboek dus!

Eric Vanthillo
december 2016

ISBN: 
9789002261732
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 10,99
Aantal p.: 
98
Originele titel: 
A Line is a Dot that went for a Walk
Vertaald uit: