Auteur: 
Riet
Illustrator: 
Richard
2014

Een kijkje in de kast

In een huis staat een kast en in die kast zit veel, heel veel. Allemaal troep, maar troep met geschiedenis of betekenis. Daarom zit het ook in die kast en werd het niet weggegooid.
In dit veelzijdige boek vol poëzie, raadsels en korte verhalen vind je de kast en de inhoud ervan netjes terug. Pagina na pagina.
In plaats van een inhoudstafel opent het boek met een mooie illustratie van de kast die open staat. Bij elk voorwerp staat een nummer dat verwijst naar de pagina.
Een pop in een doos, een lekke boot, een veer (van wie?), een nest van een mus, kaarsjes van de taart, enzovoort enzoverder.
Kijken, zoeken en ontdekken is de boodschap.
En dat zoeken wordt beloond, want de auteur laat zich van haar veelzijdigste kant zien. De ene keer schrijft zij een kort en spannend verhaal, de andere keer eenvoudige poëzie of korte raadsels. Allemaal voor beginnende lezers. Elke keer weer spreekt zij de lezer rechtstreeks aan met haar helder en eenvoudig taalgebruik. Zij schrijft, schrapt en construeert eenvoudige zinnen die boeien en verrassen.
De illustrator verbeeldt dit alles mooi en gepast in kleurrijke houtsnedes en collages. Zijn illustraties overstijgen de realiteit en bevatten tal van details die leuk om te ontdekken zijn. Je raakt er niet snel op uitgekeken.

Eric Vanthillo
november 2014

ISBN: 
9789058389596
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
3
Prijs: 
€ 14,50
Aantal p.: 
42