Auteur: 
Valentina
Illustrator: 
Valeria
2016

Doornroosje

Het sprookje van Doornroosje is alom gekend. Maar dit fraaie prentenboek met gewatteerde kaft is een mooie aanvulling op andere eerder verschenen versies.
De makers hebben zich verdiept in de wereld van de gebroeders Grimm en geven een nieuwe ‘twist’ aan het verhaal van het prinsesje dat honderd jaren slaapt en wakker wordt gekust door een prins. En ze leefden nog lang en gelukkig…
De prenten van Docampo zijn idyllisch en overstijgen de realiteit. Zij schildert grote, sfeervolle taferelen waarin expressieve figuren rondwaren. Het geheel heeft telkens iets statisch, wat het kunstzinnige benadrukt. Door de vele details raak je er niet snel op uitgekeken.
De tekst is vlot en laat zich goed voorlezen. Hij is wat bondiger dan het originele sprookje en hier en daar zijn details gewijzigd, maar dat stoort niet aan de vertelling. Integendeel!
Als leuke extra achteraan krijg je nog een inkijk in het atelier van de illustrator. Knap om te zien en te ontdekken hoe zij via tal van schetsen keuzes maakt en zo tot de uiteindelijke figuren komt die zij tot leven brengt met zwier en kleur.

Eric Vanthillo
januari 2017

ISBN: 
9789462911789
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,95
Aantal p.: 
52
Originele titel: 
La Bella Addormentata
Vertaald uit: 
Edward