Claudia en Eleanor
Illustrator: 
Jay Daniel en Ola
2017

Denk en doe als een kunstenaar

‘Denk en doe als een kunstenaar’, de titel liegt er niet om: dit doeboek is meer dan een doorsnee knutselboek. De makers brengen creatieve processen op gang van waaruit kunstenaars ook vertrekken bij hun (beeldend) werk. Het stelt je pertinente vragen over kunst, doet je erover nadenken, toont voorbeelden, schetst fijntjes een korte (kunst)geschiedenis, maar vooral: geeft je tal van inspirerende opdrachten om zelf aan de slag te gaan.
Dit alles opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken: schilderen, beelden maken, kostuums ontwerpen, illustraties of grafisch werk, papierkunst, architectuur, groepskunst en fotografie, dat zijn de onderwerpen die hier een voor een uit de (uitgebreide) doeken worden gedaan.
Elk hoofdstuk/onderwerp begint met een korte geschiedenis, helder en geschikt voor de doelgroep. Daarna wordt deze inleiding geïllustreerd door een concreet (modern) kunstwerk met daarbij de beschrijving en losse ideeën die je alvast inspireren om zelf kunstwerken te maken. Hierna volgen telkens 2 volledig uitgewerkte ideeën met foto’s en een stappenplan om je eigen kunstwerk te maken.
Dit alles is verzorgd en aantrekkelijk vormgegeven, wat je meteen uitnodigt om te ‘denken’ en vooral te ‘doen’ als een volleerde kunstenaar.
Een origineel boek met vele ideeën die vernieuwend zijn, maar vooral doordacht en gefundeerd op basis van de innerlijke motivatie om een kunstwerk te maken. Wat het zo bijzonder maakt.

Eric Vanthillo
februari 2018

ISBN: 
9789047708865
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,95
Aantal p.: 
80
Originele titel: 
Think and Make Like an Artist
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Jesse