Auteur: 
Emer
Illustrator: 
Emer
2015

De super fantastische avonturen van Big

Big is gelukkig. Nadat de boer die hem wou opeten verdwenen is, zijn er 2 lieve mensen op de boerderij komen wonen. Big noemt ze meneer en mevrouw Sandaal. Ze eten alleen groenten en houden van alle dieren, vooral van Big. Hun kat Kitty probeert de beste vriend van Big te worden. Eend vertrouwt die kat niet, volgens hem is ze jaloers op Big en probeert hem weg te krijgen. Maar Kitty doet zo lief dat Big haar vertrouwt. Tot ze het te bont maakt en de dieren snel in actie moeten komen om hun leven te redden.

Dit vrolijke dagboek van Big is eigenlijk een oproep om hen te redden. Big vertelt wat er gebeurd is op de boerderij: hoe hij alles geloofde wat Kitty zei, wat Eend daarvan vond en hoe het afgelopen is. Elke lezer beseft al snel dat Kitty een gemeen spelletje aan het spelen is en wordt razend benieuwd hoe dit gaat aflopen. Dankzij Big en Eend wordt er een oplossing bedacht voor alle dieren.
Een vrolijk en speels verhaal, met veel kleine illustraties en aangepaste lettertypes die het geheel uitnodigend maken. Big heeft beter leren schrijven na zijn vorige dagboek ‘Het supergeheime dagboek van Big’, wat het geheel toch vlotter leesbaar maakt.
Een hilarisch dierenavontuur!

Mik Ghys
juni 2017

ISBN: 
9789048310579
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
8
Prijs: 
€ 12,50
Aantal p.: 
192
Originele titel: 
The Super Amazing Adventures of Me, Pig
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Kris