Auteur: 
John
Illustrator: 
Jeremy
2016

De Spookgezichten – Broederband, deel 6

Een bijzonder zware storm doet de Reiger en zijn bemanning helemaal afdrijven naar de eindeloze oceaan, een onbekend gebied waarvan nog nooit een schip is teruggekeerd. Na een uitputtende tocht met een onzekere uitkomst, belandt de Reiger op een onbekend strand. De Broederband kan eindelijk weer op adem komen. Maar ze blijven voorzichtig in deze onbekende gebieden. Na een geslaagde redding van twee kinderen die belaagd worden door een boze beer, krijgen ze bezoek van de plaatselijke bewoners. Er wordt vriendschap gesloten en de verbroedering gevierd. Het lijkt een onbezorgde tijd. Maar dan duiken de Spookgezichten op. Woeste, meedogenloze krijgers die alle stammen plunderen en hun hutten in brand steken. De Skandiërs besluiten hun vrienden een handje te helpen om de aanval af te slaan. Zullen ze slagen in hun opzet?

Deze keer wordt de Broederband niet uitgestuurd naar een probleem, maar neemt een zware storm de bemanning mee naar onbekende oorden. De eindeloze oceaan lijkt echt eindeloos en hun vrees om nooit terug te kunnen keren, kan wel eens werkelijkheid worden.
Net zoals de vorige delen van deze reeks leest het verhaal heel erg vlot. En weer gebeurt er in de eerste honderd pagina’s weinig opzienbarends. Toch weet de auteur de aandacht van de lezer te behouden. Het wordt nooit saai of langdradig. De auteur vertelt het verhaal ook vanuit het standpunt van verschillende personages, meestal vanuit het hoofdpersonage Hal, maar hij springt ook snel over van het ene naar het andere personage, zodat de lezer het geheel vanuit verschillende standpunten beleeft en van de meeste personages weet wat hij denkt en doet.
Deze keer belanden ze op ongekend gebied. De inwoners hiervan zullen de aandachtige lezer wel herkennen, maar worden nooit als zodanig genoemd.
Er is in dit deel heel wat meer aandacht voor gevoelens van sommige bemanningsleden. Deze emoties worden meer uitgewerkt dan in vorige delen en zijn ook bepalend voor de afloop van het verhaal. De auteur geeft ook subtiel een aantal zaken mee die lezers in hun eigen leven zouden kunnen herkennen of er naar kunnen handelen.
De avonturen van Hal en zijn vrienden blijven de lezer telkens weer boeien.
Goed voor uren ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme
februari 2017

ISBN: 
9789025765675
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9+
Prijs: 
€ 16,95
Aantal p.: 
378
Originele titel: 
Brotherband, Book Six: The Gostfaces
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Wybrand