Auteur: 
John
2017

De Slag op de Heckingse Heide – De Grijze Jager: De vroege jaren, deel 2

Na zijn nederlaag heeft Morgarath zich teruggetrokken in de bergen van Nacht en Ontij. Toch is het land Araluen niet veilig. Koning Duncan kan nog niet op de steun van alle edelen rekenen zolang Morgarath een bedreiging voor het koninkrijk blijft. Halt neemt het op zich om Morgarath te gaan bespioneren om te zien wat hij er bekokstooft. En dat is schrikbarend. Er wordt een leger samengesteld van vreemde wezens – Wargals – die woest en niets ontziend kunnen toeslaan. Crowley moet ondertussen de zwangere koningin in veiligheid brengen. Maar of dat zal volstaan als Morgarath met zijn moordende leger optrekt, is nog maar de vraag.

In zijn gekende meeslepende vertelstijl weet de auteur de lezer mee te voeren naar een heroïsche strijd tussen goed en kwaad. Het concept is ondertussen al voldoende gekend.
Halt en Crowley, Grijze jagers van het eerste uur, moeten zien te voorkomen dat de opstandige baron de koning verslaat. Met hun vernuft en moed slagen ze daar telkens in, na natuurlijk ook enkele tegenslagen te moeten incasseren.
Stilaan komen er al enkele bekenden uit de eerste Grijze Jager-reeks in beeld, zij het nog als boreling of jongeling.
De mengeling van spanning, humor, heldendaden en beschrijvingen van gebeurtenissen maken het verhaal tot een aangename leeservaring.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme
september 2017

ISBN: 
9789025766030
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 15,99
Aantal p.: 
363
Originele titel: 
Ranger’s Apprentice: The Early Years, Book Two: The Battle of Hackham Heath
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Wybrand