De reis van de jonge ossenhoeder

Coverafbeelding van: De reis van de jonge ossenhoeder

Trefwoord(en)
filosoferen
samenleven
relaties
natuur
verwondering

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Regina Linke is een Taiwanees-Amerikaanse kunstenaar die zich heeft toegelegd op het schilderen in de gongbi-stijl: een oude Chinese stijl waarbij met gedetailleerde penseelstreken verhalende onderwerpen in zachte kleuren uiterst realistisch worden weergegeven. Deze taferelen combineert zij met haar eigen zoektocht naar zingeving en antwoorden op levensvragen die ze zoekt in de Oosterse filosofie.
Op haar website ‘The Oxherd Boy’ ontdek je vele prenten van haar hand en quotes en verhalen die zij verzamelde.
Deze uitspraken over liefde, mededogen en vriendschap vormen de rode draad in dit verhaal, waarin een jonge ossenhoeder, een sterke os en een actief konijn samen een tocht ondernemen. Een tocht waarbij de waarheden en inzichten zich opstapelen.
Het verhaal start met “Ik voel me zo’n piepklein druppeltje op deze gigantische wereld.” en eindigt met “Wist je dat de hele wereld in een piepklein druppeltje zit?” Tussen die 2 zinnen ontwikkelt zich het verhaal waarin je geen spanning of logische opbouw moet zoeken, maar dat vele wijsheden en inzichten aan elkaar verbindt, telkens in korte beschrijvingen of dialoogjes. Uitspraken waar je stil van wordt en die je doen reflecteren over je eigen manier van leven, over je ontwikkeling en over je zoektocht naar geluk.
De kleurrijke prenten vol details ogen exotisch en tijdloos en strelen je verbeelding. Dit, en de totale vormgeving door Josephine van Bennekom, maken het boek tot een ideaal cadeauboek voor jongeren én volwassenen. Om alleen of samen in te grasduinen en daarna verder te mijmeren over leven, liefde en geluk. En zoveel meer.

Eric Vanthillo - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Regina Linke

Illustrator
Regina Linke

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2024

ISBN
9789021041117

Aantal pagina's
160

Prijs
€20,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Oxherd Boy

Vertaler(s)
Ilona van Braam