Auteur: 
Peter
Illustrator: 
Wendy
2016

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog

Bij de inleiding geeft de auteur aan wat er niét in het boek te vinden zal zijn. Na een overzichtskaartje van Frankrijk met daarop een aantal plaatsen die in het boek voorkomen volgt een inhoudstafel. Daarna volgen de verschillende onderwerpen. Het is een soort Tour de France doorheen heel Frankrijk waarin dertig onderwerpen aan bod komen. Elk onderwerp beslaat een dubbele pagina. Eén helft daarvan wordt gebruikt om het onderwerp uit te leggen en de andere pagina bevat één of meerdere illustraties die met het onderwerp in verband staan. Een register sluit het boek af.

De auteur van dit boek wil vooral een aantal interessante, bijzondere of leuke weetjes meegeven aan de jonge lezer. Het blijft erg luchtig en soms zelfs grappig. In de teksten zelf staan sommige woorden vet gedrukt om ze te benadrukken. Er staan ook telkens twee woorden in het rood. Het eerste woord heeft met het onderwerp te maken en het tweede verwijst naar het volgende onderwerp. Zo worden alle onderwerpen met elkaar verbonden, al hebben ze soms weinig uitstaans met elkaar. De teksten zijn gemakkelijk te lezen en als er al eens een Frans woord tussen staat, wordt dat dadelijk vertaald.
Origineel informatief boek met allerhande weetjes over Frankrijk, zonder een toeristische gids te zijn. Erg leuk om te lezen.

Pol Van Damme
februari 2017

ISBN: 
9789401435680
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,99
Aantal p.: 
75