Auteur: 
Marc
Illustrator: 
Karolien
2016

De draden van Marbellus

Marbellus was een speels en vrolijk jongetje dat vaak met zijn hoofd in de wolken zat. Op een dag viel hij uit een boom en botste op een steen. Toen hij wakker werd gebeurde iets vreemds: zijn lichaam werd ouder maar hijzelf bleef een kind. Hij vertelde iedereen verhalen die de wind hem toeblies. Op een dag groeide er een draad uit zijn hoofd. Zelfs de wijze professor uit Amsterdam wist er geen raad mee. De draad werd langer en langer en heel wat later groeiden er ook draden uit zijn handen. Marbellus werd ouder en grijzer en stram als van hout en op een dag in de late herfst…

Dit poëtisch prentenboek in subtiele en zachte herfsttinten neemt je mee en doet je nadenken over ouder worden en sterven en over wat je achterlaat.
De prenten vol details laten zich voorzichtig ontdekken. Zij prikkelen je verbeelding en doen je dingen vermoeden die de realiteit overstijgen.
De tekst op rijm is licht dromerig en past zodanig perfect bij de sfeer van de prenten. Soms klinkt het rijmen heel organisch en kloppen de zinnen, maar andere keren hoor of lees je rijmelarij die geforceerd overkomt. Hier had de auteur nog strenger mogen zijn met zijn pen.
Maar het geheel mag er zijn en geeft aanleiding tot boeiende gesprekken tussen jong en oud.

Eric Vanthillo
oktober 2016

ISBN: 
9789461315304
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 14,95
Aantal p.: 
32