Auteur: 
Awee
Illustrator: 
Thé
2017

De dag dat de zee weg was - en andere verhalen

Deze te koesteren bundel bevat 5 originele sprookjes die smeken om voorgelezen te worden. Ze bevatten alle ingrediënten eigen aan sprookjes en geven er een verrassende, eigentijdse toets aan.
In het titelverhaal blijkt op een dag dat de zee verdwenen is. Kees de Garnaal gaat op zoek naar de reden en zijn buurman, de geleerde Inktvis, ontdekt de ware reden… Eind goed al goed, zoals ook in de andere sprookjes.
Daarin ontwaken de dieren uit hun winterslaap. Maar wie gaat nu al die lakens wassen? De beren, die er het minste zin in hebben, weten er wel raad op!
Of Knorremans, die het allervuilste varken is dat er bestaat. Met een slimme list slagen zijn ouders erin om het tij te doen keren.
Of slimme Hans die niet bang is en de gevaarlijke confrontaties in het donkere Gallemiezenbos niet uit de weg gaat. Door zijn slimmigheid slaagt hij erin de schat te vinden.
En Stamper, het konijn dat ook Beer heet, wil een olifant zijn. Een droom die hem niet loslaat…
Stuk voor stuk helder geschreven verhalen met een spannende opbouw en de nodige verrassende wendingen. De auteur spreekt in zijn tekst zijn publiek rechtstreeks aan, wat het vlot voorlezen bevordert.
De keuze om Tjong-Khing deze sprookjes te laten illustreren, is perfect. In zijn gekende stijl tekent hij kleurrijke taferelen die je eigen verbeelding niet in de weg staan. Hij vindt steeds mooi het midden tussen illustreren en prikkelen.
Een geslaagde samenwerking wat leidde tot een kwalitatieve voorleesbundel, goed voor uren (voor)leesplezier!

Eric Vanthillo
december 2017

ISBN: 
9789023463313
Genre: 
Leeftijd: 
Prijs: 
€ 17,99
Aantal p.: 
65