Auteur: 
Kathryn
Illustrator: 
Wouter
2017

De betoverende mix van Bakkerij Bliss

Graaf Gigli heeft tante Lilian ontvoerd naar zijn kasteel op het Italiaanse eilandje San Gigli. Roos en haar familie moeten alweer ten strijde trekken tegen magische gebeurtenissen die het stadje Rampenburg treffen. Roos, haar vriendje Devlin, opa Balthazar en haar broers Tijm en Dille trekken naar Italië om hun tante te redden uit de greep van Graaf Gigli. Maar hoe komen ze ongezien op het eiland en waar zit hun tante opgesloten? Het wordt een hele uitdaging.

De sfeer van dit verhaal keert terug naar de eerste avonturen van Roos en haar familie. Het verhaal gaat voort op de gebeurtenissen uit het vorige boek over Bakkerij Bliss. Ze stuiten weer op een aantal problemen die ze met hun magische kookkunst trachten te omzeilen of op te lossen. Het wat langdradige en ingewikkelde van het vorige verhaal heeft gelukkig terug plaats gemaakt voor flitsende actie en ‘goed-gevoel’-gebeurtenissen. Al werken ze zich in nesten, het blijft allemaal hoopvol en optimistisch.
Net als in de vorige delen wordt het verhaal verteld door de auteur vanuit het standpunt van Roos en ervaart de lezer door de ogen van Roos de gebeurtenissen. En net als in de vorige delen twijfelt Roos heel erg aan zichzelf. Ze vindt zich op een bepaald ogenblik zelfs helemaal mislukt. Maar dan blijkt dat net zij de kracht is die haar broers drijft en dat haar enthousiasme en moed er voor zorgt dat alles uiteindelijk terug goed komt.
Een feelgood-verhaal dat beslist de moeite waard is.

Pol Van Damme
augustus 2017

ISBN: 
9789000354276
Genre: 
Leeftijd: 
Aantal p.: 
269
Originele titel: 
Magix in the Mix - A Bliss novel
Vertaald uit: 
Vertaler: 
Annemarie