Auteur: 
Bjorn
cover:
Illustrator: 
Dries
2016

Bloedlijst - Team Mortis, deel 5

Op internet verschijnt een dramatisch filmpje waarin een jong koppeltje de dood vindt. Het filmpje is professioneel gemonteerd en voorzien van filmmuziek. Het spionageteam van Erica, Nielsen en Felix moet trachten informatie te achterhalen van de hoofdverdachte in deze zaak. Het is enkel Erica die er in slaagt om de aandacht te winnen van deze verdachte, een muzikant van een Metalband. Hij kan echter agressief reageren op situaties die hem niet aanstaan. En Erica is niet in haar beste doen na de breuk met haar vriendje Andreas. Het hele team lijdt daaronder en hun aanpak levert geen resultaat op. De tijd dringt echter, want men vermoedt dat de dader opnieuw zal toeslaan. Loopt Erica daardoor geen gevaar?

Dit is het vijfde verhaal rond het Team Mortis van Erica, Nielsen, Felix en Andreas. Hoewel Andreas niet meer in het team zit, is hij toch erg aanwezig. Dit voornamelijk in de hoofden van de andere teamleden en dan vooral bij Erica. Zij lijdt bijzonder erg onder het liefdesverdriet na het bedrog van Andreas.
De actiescènes zijn in dit verhaal eerder beperkt. Het zijn flitsen van gebeurtenissen. Dit in tegenstelling met de vorige opdrachten van het team waarin de actie op de voorgrond stond en de relatie van Erica met Andreas en het team wel belangrijk was, maar eerder als tweede verhaallijn liep. In dit verhaal is het net omgekeerd. Er zijn heel wat gesprekken tussen de teamleden onderling. De sfeer is niet opperbest en de discussies zijn overvloedig aanwezig. Het verhaal draait dan ook voornamelijk rond de gevoelens van Erica die erg moeilijk met de situatie kan omgaan. Zij wil niet praten over haar situatie met de andere teamleden en slechts af en toe laat ze toe dat iemand haar goede raad geeft of troost. Ze worstelt nog het meest met zichzelf, waardoor haar focus veel minder gericht is op het uitvoeren van haar opdracht. Het is vooral die spanning – met zichzelf, met haar teamleden, tussen de teamleden onderling en die met de verdachten – die de lezer geboeid houdt.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang het nodig is voor het verhaal, door de alwetende auteur. Zo krijgt de lezer een beeld van de gebeurtenissen vanuit een verschillend standpunt.
De uiteindelijke ontknoping houdt de lezer nog het meest in de ban. Heeft men van hogerhand de stekker uit Team Mortis getrokken? Is het team nu uit elkaar gevallen of komt er nog een volgend deel waarin de teamleden elkaar terugvinden om samen te werken? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

Pol Van Damme
december 2016

ISBN: 
9789059242623
Reeks: 
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9+
Prijs: 
€ 16,95
Aantal p.: 
336