Aanrader
Auteur: 
Annie M.G.
Illustrator: 
Philip
2016

Abeltje

Abeltje kan als liftjongen aan de slag bij de nieuwe supermarkt Knots. Op zijn eerste werkdag drukt hij op het bovenste groene knopje ‘dat nergens voor was’. De lift schiet door het dak van het warenhuis de lucht in en dat is het begin van allerlei avonturen, samen met Laura, juffrouw Klaterhoen en meneer Tump...

Wat een heerlijk verhaal vol knotsgekke, originele en spannende avonturen! In korte hoofdstukken die zorgen voor voldoende spanningsopbouw beleven we de avonturen van het viertal in verschillende landen. Hun eerste stopplaats is New York waar Abeltje wordt aanzien als de verloren zoon van een rijk koppel. Nadien belanden ze in Zuid-Amerika waar meneer Tump na allerlei hilarische misverstanden tot president wordt verkozen en ze een tijdje in dat land verblijven. Daar leert Abeltje Juanito kennen die wel de tweelingbroer van Abeltje lijkt en de verloren zoon van het rijke koppel uit New York blijkt te zijn, wat een heerlijk toeval.
Dit verhaal van Annie M.G. Schmidt dateert van 1953 maar blijft nog altijd boeien: het vertel- en leesplezier spat van de pagina’s. De auteur laat ons andermaal van haar verteltalenten genieten. De fijne zwart-wit-illustraties van Philip Hopman zorgen voor veel kijkgenot door de leuke details, grappige uitdrukkingen bij de verschillende personages en paginagrote taferelen.

Hilde Umans
december 2016

ISBN: 
9789045119113
Genre: 
Leeftijd: 
AVI: 
9
Prijs: 
€ 14,99
Aantal p.: 
201