Boeken per soort

In ‘Van wie is dat skelet?’ kom je meer te weten over beenderen en skeletten van mens en dier. Je leert er hoe lijven in elkaar zitten en waarvoor al die botten dienen.

Als zelfstandige aanvulling op Alles wat ik voel werkt Stine Jensen opnieuw rond emoties en gevoelens.

Aan de hand van een groot aantal vragen van kinderen wordt uitleg gegeven over het internet, het ontstaan ervan en de werking.

Na enkele bladzijden met wat algemene kenmerken van de dieren, worden er negentien zoogdieren nader bekeken.

Dominee Nico ter Linden is niet aan zijn proefstuk toe wat Bijbelse vertellingen betreft. Hij is bekend van zijn eerdere reeks met Bijbelverhalen.

Abdulwahid van Bommel heeft de eeuwenoude Koran herwerkt voor kinderen. Bij het openen van het boek wordt meteen duidelijk dat van Bommel op het leerrijke aspect van de verhalen focust.

Een aantal weetjes over koude plekken op de aarde, waar ze te vinden zijn, wat er daar gebeurt, wie er leeft of wie ze heeft ontdekt, en nog veel meer.

Aanrader

Duivel-doet-al van Lieshout komt weer eens uit de hoek met een hoogst origineel boekje dat op een heldere en eenvoudige manier het begrip ‘kunst’ duidt.

Eco-blokken van de natuur combineert verschillende educatieve zaken: kleuren, dieren, getallen, fruit, vormen en motorische vaardigheden.

Onze nationale trots René Magritte wordt in dit drietalig activity book aan een jong publiek voorgesteld. Het boek opent met een dubbele pagina over het leven en het werk van Magritte.

Aanrader

Voorafgaand aan de foto’s wordt het verhaal verteld van Arie van ’t Riet. Arie heeft jarenlang röntgenfoto’s genomen in het ziekenhuis.

Aanrader

Een tiener zijn is niet gemakkelijk. Een tienermeisje zijn is zeker niet gemakkelijk. Je moet mooi zijn, leuk zijn, dun zijn en je mag nooit last hebben van puistjes of PMS.

Aanrader

Bibi Dumon Tak heeft ons wederom een prachtige aanrader geschonken. In Het Koeienparadijs worden de bewoners van De Leemweg, een koeienrusthuis, één voor één voorgesteld.

Aanrader

De natuur is altijd een bijzondere speler in het leven van de mens geweest. Momenteel staan we op een kantelpunt in de geschiedenis.

Na een korte inleiding over het leven in zee op verschillende dieptes volgen er vijf hoofdstukken rond een bepaald thema: fantastisch gebouwd – atletische toppers – levensverhalen – bijzondere zintuigen – de diepzee verkennen.

Pagina's