Boeken per soort

In dit boek komen voornamelijk dieren aan bod die mensen schrik aanjagen of er eng uitzien, dieren die een slechte naam hebben of echt wel gevaarlijk zijn.

Voor wie de vogeltjes graag altijd hoort fluiten, heeft Veltman Uitgevers een reeks geluidenboeken rond vogels. We bekeken ‘Vogelgeluiden bij water en weide’.

De auteurs van dit boek willen vooral een aantal interessante, bijzondere of leuke weetjes meegeven aan de jonge lezer. Het blijft erg luchtig en dikwijls zelfs grappig.

In dit kleine boek vind je niet alleen alle vlaggen van de wereld maar ook informatie over alle landen.

Het boek bevat vier hoofdstukken: de aarde – ons zonnestelsel – het heelal – de ruimtevaart. Vertrekkend vanuit onze aarde wordt er uitgezoomd naar het zonnestelsel en daarna het heelal.

Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. Na een korte inleiding volgt een hoofdstuk over planten en paddenstoelen.

Aanrader

De cover vol getekende postzegels toont meteen dat Wereldsteden een vrolijk, kleurrijk boek is. Hoewel het een informatief boek is, leest het vlot.

De grote weetjesatlas doet zijn naam eer aan. Het boek combineert info over landen en continenten met een heleboel weetjes.

In de inleiding van dit beeldrijke woordenboek schrijven de makers dat Engels de moedertaal is van bijna 350 miljoen mensen over de hele wereld.

Na ‘Op de luchthaven’ en ‘ Bij de brandweer’ kunnen kinderen deze keer hun (speel)hart ophalen aan deze uitgave die hen alles bijbrengt over hoe gebouwen tot stand komen.

Een groot en dik boek, helemaal gewijd aan Sinterklaas! Een must read, zeker in deze tijden waarin vooral de rol van zijn knecht in vraag gesteld wordt.

Insectenrijk is een informatief boek waar elke natuurliefhebber urenlang in zal kunnen bladeren. De illustrator heeft een titanenwerk geleverd.

Ik en hoogbegaafdheid is een duidelijk boek dat hoogbegaafde kinderen steun geeft.

Sterren, Een familiegids voor de nachtelijke hemel is een prachtig informatief boek met een leuke interactieve component.

Na een korte inleiding wordt verduidelijkt wat compost en grond eigenlijk is, welke organismen helpen om afval in compost om te zetten, hoe je aan het werk moet om compost te maken en wie en wat je daarbij kan helpen.

Pagina's