Boeken per soort

Dit prentenverhaal, bevolkt door allemaal dieren (want dieren zijn precies als mensen…), is aandoenlijk herkenbaar voor vooral volwassenen.

Dit originele prentenboek bestaat uit vele verhalen die je zelf verzint.

De maker van dit boek zegt dat hij alleen maar wormen kan tekenen. Daarom verzint hij een verhaal waarin je wormen kan tellen van 1 tot 10, alleen maar wormen.

“Wilfred had een eland”
Meer heeft Jeffers niet nodig om een hilarisch en innemend verhaal te starten over een jongen en zijn ongewone huisdier.

Dit stevige kartonboek met amper tekst (1 zin) is speels en esthetisch. Zo verbaast (en pleziert) het zeer kleine kinderen en ook volwassenen die van een afgelijnde vormgeving houden.

‘Dank je wel’ is een speels prentenboek dat zich niet laat lezen als een traditioneel verhaal.

De achterflap van deze dikke bundel vermeldt: “De B van bang, van boos en blij. De B van Balotje, want zij is net als jij!"

Amina heeft op school over ridders geleerd en weet zeker dat zij zelf ook een ridder wil worden.

Otto de eekhoorn woont in een heel gezellig huisje. Op een dag vindt hij een rare groene bol met stekels voor zijn deur. En uit die rare bol kruipt een nog raarder wit hummeltje.

Oma is dol op breien. Ze breit handschoenen, mutsen, een jas voor de poes en zelfs een pop voor het wc-papier. Als ze op tv pinguïns ziet, besluit ze meteen naar de Zuidpool te vliegen.

Katten houden van muizen. De kat uit dit boek houdt héél veel van muizen. Hij houdt zo erg van muizen dat hij aan niets anders denkt.

Dit is een vrolijk cartoonboekje vol knipogen naar de hedendaagse maatschappij.

Paultje luistert vol enthousiasme naar de reisavonturen van zijn vriendinnetje Wendy Wildegans. Ze vertelt over de zee en het strand, hoe gezellig het daar kan zijn.

Hoeveel bomen heb je nodig voor een bos? Het hert beweert 1500 bomen, en hij kan het weten want hij is de koning van het bos. Daar denkt de beer anders over, voor hem zijn 500 bomen genoeg.

Elke kleur kan je voorstellen met herkenbare voorwerpen. Zo kan je bij geel een banaan, frietjes, een citroen, kaas en een kroon tonen.

Pagina's