Boeken per soort

‘De Rattenvanger’ is een van de ‘Heerlijke Hoorspelen’ van het Geluidshuis. Het start met een zitting van het stadsbestuur waarbij gouverneur/manipulator Hans J. Drumpf het hoge woord heeft.

Deze luistercd bevat 5 korte verhalen over Kikker en zijn vriendjes.

Het Geluidshuis heeft naast zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’ ook een fris ogende boekenreeks met hoorspelen rond een kabouter, voor een doelpubliek vanaf vier jaar: ‘Kabouter Korsakov’.

Na hun avonturen in de metro, de opera en het restaurant ‘In de puree’ trotseren kabouter Korsakov en zijn reisgenoot Wattman nog maar eens één van de vele gevaren van de grote mensenwereld.

Aanrader

‘Mowgli Van de Wolvenhorde’ is een hoorspel van het originele verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle wordt opgevoed.

Pepijn en zijn zus Sanne verhuizen na de dood van hun moeder met hun vader naar een erg afgelegen dorp. Hun vader wordt daar boswachter in het Nevelwoud.

Aanrader

Fikkie, de straathond, zwerfde in het begin van vorige eeuw rond in de straten van New York. Zijn lievelingsplekje was ergens onder een afdakje met uitzicht op de brandweerkazerne.

Boer Boris heeft een boerderij. En een tractor. En veel dieren. Zijn belevenissen worden op rijm verteld en voorgelezen door de auteur zelf.

De bekende rosse kater Dikkie Dik beleeft heel wat kattenavonturen. Soms alleen, soms met zijn vriendjes. 24 Verhalen werden op deze cd voorgelezen door zijn bedenkster Jet Boeke.

Het geluidshuis heeft naast zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’ ook een fris ogende boekenreeks met hoorspelen rond een kabouter voor een jonger doelpubliek vanaf vier jaar: ‘Kabouter Korsakov’.

Aanrader

1872. Passepartout is de nieuwe butler van Phileas Fogg, een Engelsman die in Londen woont. In zijn gentlemen’s club sluit Phileas Fogg een weddenschap af om in 80 dagen de wereld rond te reizen.

Dit hoorspel, dat Het Geluidshuis in samenwerking met Bokrijk heeft gemaakt, gaat over de smid Hendrik De Smet en de Bokkenrijders. Het verhaal begint met Lucifer NV die Bokkenrijders aanwerft.

In dit prachtig vormgegeven cd-boek krijgen we het verhaal van Doornroosje te horen, te lezen en te bewonderen.

Dit mooi vormgegeven cd-boek vertelt het verhaal van Peer Gynt, op muziek van Edvard Grieg bij het toneelstuk van Henrik Ibsen. De verteller van het verhaal op de bijbehorende cd is Tygo Gernandt.

Nadat Koen Brandt (regie) en zijn ploeg van Het Geluidshuis verschillende sprookjes onder handen namen, wagen zij zich deze keer aan een heuse Shakespeare.

Pagina's