Boeken per soort

De bijzondere titel van deze dikke gedichtenbundel toont meteen het opzet van de inhoud ervan: Geert De Kockere speelt en jongleert met taal en klank dat het een lieve lust is.

Busser en Schröder bundelden nieuwe en enkele oudere versjes over doodgaan en afscheid nemen. Het is een introspectief boekje vol troost voor wie hiermee geconfronteerd wordt.

Poëzie voor ‘young adults’ is niet vanzelfsprekend.

De gedichten van Annie M.G.Schmidt zijn onsterfelijk. Dat bewijst ook weer deze bundel vol kolder- en andere gedichten.

Aanrader

‘Onder mijn matras de erwt’ is het pakkende, poëtische relaas over leven en opgroeien van een tiener in haar familie.

Dit boek bevat een speelse verzameling versjes over dieren.

Als je wil horen waarom je bent geboren, dan krijg je van je papa een ander antwoord dan van je mama. En is het niet raar dat je mama ‘mama’ zegt tegen oma?

Jan Smeekens bundelde een 120-tal rijmpjes, versjes en gedichten voor peuters en kleuters tot beginnende lezers, van gekende en minder gekende dichters.

Aanrader

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit, boeken die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave.

Een nieuwe knuffel vinden die je morgen pas krijgt, een reuze honger hebben die mama erg overdreven vindt, de lange witte muur van de gang vol schilderen enz. Stuk voor stuk herkenbare gebeurtenissen of emoties die de auteur van dit mooi ogende prentenboek / dichtbundel perfect vat in woord en beeld.

Op de spiegelgladde baren
Op de spiegelgladde zee
Varen jij en ik en ik en jij
Tweezaam met z’n twee

Heb je ooit al geprobeerd je geschenk van de sint te ruilen? De drie broers in een gedicht in dit boek proberen het. Ze hebben een broertje gekregen en vinden dat een fout cadeau.

Grote en kleine problemen van heel diverse aard vinden hun plek in de poëtische verzen van Floortje De Backer.  En het moet gezegd, het geheel past als gegoten.

Aanrader

Helemaal aan de rand van boeken is er een verhaal dat tot mij spreekt. Maar ik antwoord niet. In de boeken is de stilte koning. De woorden dagen me uit, ze prikkelen en porren mij.

Pagina's