Boeken per soort

Dit derde deel van de trilogie over The Darkest Minds laat al snel uitschijnen dat Ruby en haar vrienden deze keer toch resultaat zullen boeken.

De oma en opa van Sofie hebben een logé, Kees. Hij was dierenverzorger in een dierentuin, bij de olifanten. Maar hij zit in de put omdat hij met pensioen moest.

De ouders van Vik hebben het erg druk. Daarom let buurman Tuur vaak op Vik. Vik heeft wat problemen op school met lezen en stil zitten. Hij droomt graag over Tuur die hem komt halen.

Moppen zijn leuk om te lezen. De moppen die Riet Wille bij elkaar bracht in deze bundel zijn grappig en eenvoudig.

Wie heeft er nooit een brief geschreven vol hartsgeheimen en die vervolgens niet verstuurd? Aan mijn lieve… is een collectie van zulke brieven.

Een kleine prinses gaat het grote bos naast het paleis in. Daar vindt ze een gek kacheltje dat haar de weg naar huis wijst.

Raaf en Papegaai wonen graag in hun bos. Samen met hun vrienden hebben ze er een goed leven. Maar wanneer Eekhoorns wintervoorraad gestolen is, begint het avontuur nog maar juist.

Ben wordt gepest door Dennis Grijpstra, de zoon van de burgemeester. Na school wordt Ben achtervolgd en zo belandt hij in een geheim bos, in het midden van de stad.

Dit is echt een heel vies boek. Het gaat over slijm, snot, plassen, luizen, spugen en nog meer vieze dingen. Het zijn korte verhalen rond verschillende thema’s.

Zoey is hogepriesteres in het Huis van de Nacht, een opleidingshuis voor vampiers. Samen met haar vrienden heeft ze de kwaadaardige hogepriesteres Neferet verslagen en opgesloten.

Van Nuffelen en Ruell vatten het complexe thema van vluchtelingen in een eenvoudig prentenverhaal dat zoveel meer vertelt dan wat je ziet en leest.

Lily mag dan wel Nederlandse zijn, ze is opgegroeid in Indië. Wanneer ze noodgedwongen met haar familie naar Nederland moet verhuizen, staat haar wereld op zijn kop.

Kaya en Simon hebben niets mee. Gelukkig kunnen ze in de klas lekker rustig wegdoezelen. Als juffrouw Pots in hun klas komt, is het echter afgelopen met de rust.

Wanneer de Canadese soldaat die een tijd verscholen zat in Jans kippenhok veilig terug kan keren naar zijn land, doet Jan een fantastische ontdekking. Het pistool van de soldaat is blijven liggen.

Gerard is een griffioen. Samen met zijn broer en zus probeert hij zijn tiende schat te verzamelen om tot de Code der Griffioenen toe te treden.

Pagina's