Boeken per soort

Gemma droomt van een carrière als schrijfster. Wanneer op school een webkrant opgestart wordt, wil ze dolgraag meewerken.

Aanrader

Cress zit al zeven jaar alleen in een satelliet. Ze is een meesterhacker en heeft als opdracht om alles en iedereen op aarde in het oog te houden.

Scarlet groeide op bij haar oma op het Franse platteland. Wanneer haar oma op mysterieuze wijze verdwijnt, besluit Scarlet alles op alles te zetten om haar terug te vinden.

Cinder is een Cyborg. Ze heeft een metalen hand en been. Haar voorgeprogrammeerde ogen met ingebouwd netscherm zijn best handig als monteur.

Wreed schoon is een indrukwekkende verzameling volksverhalen. Marita De Sterck toont aan dat de sprookjes die bekend zijn bij Vlaamse lezers, ook op andere continenten verteld worden.

Fabeldieren en waar ze te vinden is geschreven door magizoöloog Newt Scamander en is een van de lesboeken die elke leerling aan Zweinstein moet aankopen.

Op een dag maakt Gepetto een houten pop. Hij besluit de pop Pinokkio te noemen. Het is niet zomaar een houten pop, want tot Gepetto’s verbazing leeft de pop!

Assepoester groeit op bij haar gemene stiefmoeder en -zussen. Ze laten Assepoester alle vieze taakjes in huis doen. Daarom ziet ze altijd zwart van de as en wordt ze Assepoester genoemd.

Loes de poes is te koop in de dierenwinkel van Bo en Jo. Omdat het lang duurt voor een familie haar uitkiest, bedenkt ze een plan. Ze versiert zich met de make up van Bo en wil zo indruk maken.

Juf Noor is een beetje gek. Ze draagt rare kleren en vindt dat een beetje gek doen voor veel meer pret zorgt. Ook op school doet ze gekke dingen, wat haar leerlingen geweldig vinden.

Tik-tek-tif de Boer is moe. Hij wil vakantie. Hij pakt zijn tas en een mandje voor Kat en vertrekt. Hij neemt de trein, het vliegtuig en de bus tot hij aan een zee is waar de zon schijnt.

Sammie is een overijverige studente. Ze wil naar de universiteit en heeft grootse plannen.

Fantastic Beasts and Where To Find Them: Het Complete Filmscenario is een echt collector’s item. Elke Harry Potter-fan zou dit boek in zijn bezit moeten hebben.

Aanrader

Alice is een tiener met problemen. Haar vader is een jaar geleden verdwenen, ze is moeten verhuizen en haar moeder heeft een nieuwe vriend. Om die problemen te vergeten drinkt Alice.

De Ijskoningin, de Heer van de Herfst, de Zonnegodin en de Keizer van de Lente zijn eigenlijk net mensen. Ze zijn jaloers, verdrietig, boos en zich bewust van de milieuproblematiek.

Pagina's