Boeken per soort

De selectie verhalen uit Lindgrens bekendste boeken zorgen voor dat bijzondere gevoel van eindeloze zomerdagen.

Aanrader

Ingrid heeft haar moeders zangmicrobe geërfd. Ze wil niets liever dan naar Londen gaan om aan een zangopleiding te beginnen.

Aanrader

Otis is half Antilliaans en woont met zijn blanke, onhandelbare moeder in een kleine flat in een gigantisch flatgebouw.

Aanrader

Starr is zestien en woont in een armoedige zwarte buurt. Er lopen rivaliserende bendes rond, iedereen gelooft in Black Jesus en drugs vieren hoogtij.

Aanrader

2017. Ella heeft vanuit haar nieuwe kamer zicht op een prachtig, enigszins vervallen, oud huis. Wanneer ze een meisje van haar leeftijd bij het huis ziet staan, is haar interesse geprikkeld.

Max woont bij Kokkie in de keuken van een gevangenis. Zijn beste vriendin is Trixie, de dochter van de gevangenisdirecteur. Kokkie is altijd vrolijk maar nu is er iets mis.

Clare en Aidan zijn al enkele jaren een koppel. Maar nu gaan ze beide naar de universiteit en zullen elkaar lange tijd niet meer zien. Clare wil daarom een punt zetten achter hun relatie.

Adam, Ibrahiem (Abraham), Joesoef (Jozef) en Moesa (Mozes); over hen vindt de lezer verhalen in zowel de Bijbel als de Koran.

Jochem en zijn vrienden communiceren voornamelijk via de sociale media, posten er allerhande gebeurtenissen die ze zien of meemaken.

Hannah woont niet thuis maar in een leefgroep met zeven kinderen. Allemaal hebben ze een eigen reden om in het tehuis te verblijven. Ze zijn erg verschillend maar komen wel voor elkaar op.

Aanrader

De bard vertrekt stilletjes uit de burcht. De nieuwsgierige jonge Roe volgt hem. Hij wil het vervolg weten van de legende van Podkin Eenoor.

Minny gaat voor een schoolproject mensen interviewen over normen en waarden. Maar de meeste mensen zijn niet geïnteresseerd en kijken ook niet op of om naar anderen. Minny wil tot actie overgaan.

Aanrader

In 15 korte ‘tranches de vie’ vertelt Joke van Leeuwen met een wervelende fantasie en een milde humor over de gebeurtenissen in het leven van de jonge Deef.

Het huis van Eddie heeft een enorme zolder. Dat komt omdat het huis van Eddies familie vastzit aan de school waar zijn vader directeur is.

Dankzij Callum en zijn vrienden is de Vijand des Doods verslagen. Nu zou de magische wereld veilig moeten zijn, maar niets is minder waar.

Pagina's