Boeken per leeftijd

Elk jaar organiseren Emilia’s ouders het Bibberbal, een traditie in hun vampierenfamilie. Emilia heeft er niet veel zin in omdat er vooral volwassenen aanwezig zullen zijn.

Rik J. Soberloot wil graag ridder worden. Dankzij een betoverd perkament dat hij heeft gevonden weet hij welke taken hij moet volbrengen om te slagen in die opdracht.

Tijdens een schoolfeestje gebeurt er iets raars. Plots krijgen alle kinderen buikpijn en laten ze vreselijk stinkende winden. Dokus denkt dat er tovenarij in het spel is.

Finn zou graag met zijn step naar school gaan, want te voet is hij twintig minuten onderweg. Maar zijn mama vindt hem nog te klein dus moet hij te voet.

‘Zo werkt dat’ opent met een inleiding over hoe uitvindingen tot stand komen. Vervolgens worden een dertigtal uitvindingen van de klassieke oudheid tot vandaag uitgelegd en geïllustreerd.

De oma en opa van Sofie hebben een logé, Kees. Hij was dierenverzorger in een dierentuin, bij de olifanten. Maar hij zit in de put omdat hij met pensioen moest.

Ben wordt gepest door Dennis Grijpstra, de zoon van de burgemeester. Na school wordt Ben achtervolgd en zo belandt hij in een geheim bos, in het midden van de stad.

‘Shadowology’ valt meteen op door zijn zwarte kaft met gouden letters en de nieuwsgierig makende titel en covertekening. Het boek bevat een verzameling ‘shadow art’.

Na een inleiding volgen elf onderwerpen over paarden waarover meer informatie wordt gegeven.

Dit prentenboek geeft informatie over katten. Een aantal algemene eigenschappen worden gevolgd door specifieke gedragingen van verschillende soorten katachtigen.

Koning Eddie is een heel jonge koning. Hij eet liever snoep dan de vele groenten die hij moet eten van zijn raadgeefster.

Geronimo Stilton volgt in Fantasia een opleiding bij de Wijze Salamander.

Tussen Roxy en haar vriendin Linde woont Grover, een rare, onverzorgde man. Iedereen in de buurt mijdt hem en de kinderen hebben schrik van hem.

Dit is het dagboek van Tom Hart, toekomstig stervoetballer. Momenteel speelt hij bij FC Adelaars, samen met zijn beste vriend Jip en hun vriendin Emma.

Yara’s vader wil een film opnemen op een oud verlaten kerkhof. Yara ontmoet er Junior, die vreest dat het kerkhof geruimd gaat worden.

Pagina's