Boeken per leeftijd

Burgemeester Prik is erg verbaasd wanneer na 30 jaar iemand zich komt aanmelden voor de functie van bibliotheek-juffrouw.

Marie en haar klasgenoten krijgen een nieuwe juf. Vanaf het moment dat ze de klas binnenkomt is duidelijk dat het een zeer ongewone dame is.

Sjors en Harold zijn twee deugnieten die ervan houden de boel op stelten te zetten. Voortdurend zoeken ze op school uit wat ze kunnen doen om het leven wat gekker te maken.

Aanrader

Duivel-doet-al van Lieshout komt weer eens uit de hoek met een hoogst origineel boekje dat op een heldere en eenvoudige manier het begrip ‘kunst’ duidt.

Noeks mama is een heks. Dat vindt Noek vervelend, vooral als ze haar van school komt halen met haar punthoed en bezem.

Nora vindt dingen uit, al zijn ze niet erg bruikbaar. Als ze een nieuwe buurjongen krijgt, is ze eerst teleurgesteld. Sep is niet erg leuk in de omgang.

Onze nationale trots René Magritte wordt in dit drietalig activity book aan een jong publiek voorgesteld. Het boek opent met een dubbele pagina over het leven en het werk van Magritte.

Aanrader

Voorafgaand aan de foto’s wordt het verhaal verteld van Arie van ’t Riet. Arie heeft jarenlang röntgenfoto’s genomen in het ziekenhuis.

Max woont bij Kokkie in de keuken van een gevangenis. Zijn beste vriendin is Trixie, de dochter van de gevangenisdirecteur. Kokkie is altijd vrolijk maar nu is er iets mis.

Aanrader

In 15 korte ‘tranches de vie’ vertelt Joke van Leeuwen met een wervelende fantasie en een milde humor over de gebeurtenissen in het leven van de jonge Deef.

Kelvin Klosmo start als nieuwe leerling in “De Melkwegschool”. Als de zoon van twee beroemde professoren beschouwt iedereen hem als een genie.

Samen met ‘Wat de boer zegt van zijn kippen’ is dit het recentst uitgegeven samenleesboek in de reeks ‘Applaus voor jou!

Ketnet zorgde voor een dik en vrolijk raadselboek.

Marcus Davids is 10 jaar en houdt niet van voetballen. Jammer genoeg is zijn vader er dol op en moet Marcus naar de voetbaltraining. Hij moet van zijn vader ook een dagboek houden.

Rik logeert bij zijn tante en oom en wil graag ridder worden. Samen met zijn nichtje Sam heeft hij een oud manuscript gevonden waarop staat hoe hij een ridder kan worden.

Pagina's