Boeken per leeftijd

Koning Eddie is een heel jonge koning. Hij eet liever snoep dan de vele groenten die hij moet eten van zijn raadgeefster.

Geronimo Stilton volgt in Fantasia een opleiding bij de Wijze Salamander.

Tussen Roxy en haar vriendin Linde woont Grover, een rare, onverzorgde man. Iedereen in de buurt mijdt hem en de kinderen hebben schrik van hem.

Dit is het dagboek van Tom Hart, toekomstig stervoetballer. Momenteel speelt hij bij FC Adelaars, samen met zijn beste vriend Jip en hun vriendin Emma.

Yara’s vader wil een film opnemen op een oud verlaten kerkhof. Yara ontmoet er Junior, die vreest dat het kerkhof geruimd gaat worden.

Dummie en Goos gaan op schooluitstap naar de dierentuin. Daar maken ze kennis met Hamid, een Egyptische krokodillenverzorger.

De gevaarlijke uitvinders Eego, Neuro en Isteria slagen er in om te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis. Opnieuw willen ze de wereld veroveren, deze keer vanuit de ruimte.

Na enkele bladzijden met wat algemene kenmerken van de dieren, worden er negentien zoogdieren nader bekeken.

Celina is een pop met mooi lang haar en een prachtige blauwe jurk. Ze houdt heel veel van haar poppenmama Mati. Maar nu heeft Mati een poes gekregen.

De gemene mevrouw Krijtjes is weer thuis, tot grote schrik van Dolfje. Ze vertelt iedereen dat ze haar leven gebeterd heeft, maar Dolfje blijft haar wantrouwen.

De mama van Amelie heeft ‘stoplichten’ in haar lijf. Zo legt de negenjarige Amelie aan haar jongere broertje uit dat hun mama vaker moet rusten of dat haar spieren soms niet doen we ze wil.

Fiene woont in een weeshuis. Elke bezoekdag hoopt ze dat ze zal uitgekozen worden door een echtpaar. Wanneer dat eindelijk lukt, is ze in de wolken.

Raaf woont met zijn ouders in een oude, groene bus. Zijn moeder is dierenarts en zijn vader dierenmasseur. Ze trekken door het land en helpen dieren waar nodig.

Burgemeester Prik is erg verbaasd wanneer na 30 jaar iemand zich komt aanmelden voor de functie van bibliotheek-juffrouw.

Marie en haar klasgenoten krijgen een nieuwe juf. Vanaf het moment dat ze de klas binnenkomt is duidelijk dat het een zeer ongewone dame is.

Pagina's