Boeken per leeftijd

Aanrader

Toen Sieb Posthuma in 2014 overleed was de literaire wereld in rouw. Met Posthuma hadden ze een talentvolle illustrator verloren.

Dit indrukwekkend en mooi vormgegeven boek is verschenen ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp in 2016.

Aanrader

Inge Umans, ervaringsdeskundige in de kamishibai en de lees- en boekpromotie, schreef dit stevig werk dat zowel achtergrond geeft als een heleboel praktische tips, helder en meteen bruikbaar.

Aanrader

Er verschijnen zoveel prentenboeken en er zijn zoveel prentenboekenmakers. Er is een ruim aanbod aan zeer uiteenlopende tekenstijlen. Wie zijn al die illustratoren?

Een jaar voor zijn dood verscheen dit prachtige boek over Sieb Posthuma.

Aanrader

Hét boekenboek is een must have voor iedereen die zich interesseert voor of zich wil verdiepen in kinder- en jeugdliteratuur.

Een groot en dik boek, helemaal gewijd aan Sinterklaas! Een must read, zeker in deze tijden waarin vooral de rol van zijn knecht in vraag gesteld wordt.

Djapo vzw is al meer dan 40 jaar actief in het basisonderwijs om kinderen te helpen keuzes maken voor een duurzame samenleving.

In dit boek staan per seizoen uiteenlopende activiteiten om samen met je baby te doen. De schrijfster liet bewust de leeftijdsaanduidingen weg omdat elk kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelt.

Dit boek opent met een prikkelende vragenlijst, die begint met “ik ben samen met mijn wakkere kleintje…”. Als je al weet wat je gaat doen moet je het boek opzij leggen. Heb je geen flauw idee?

Wat is interactief voorlezen, welke boeken zijn hiervoor geschikt, hoe pak je het concreet aan, …?

De ondertitel van dit boek luidt: ‘inspiratiegids voor bibliotheek en boekhandel’.

De ondertitel van dit boek is ‘Geschiedenis van de Nederlandse Jeugdliteratuur’ en dat is precies wat in dit boek te lezen valt.

Dit boek is een herziene uitgave van het gelijknamige boek dat voor het eerst in 2002 verscheen. Het werd helemaal geactualiseerd en aangepast.

Aanrader

Dit boek is geschreven om (aanstaande) leerkrachten competent te maken in het selecteren van interessante boeken en het leert hoe jeugdliteratuur in de les kan worden ingezet.

Pagina's