Boeken per leeftijd

Djapo vzw is al meer dan 40 jaar actief in het basisonderwijs om kinderen te helpen keuzes maken voor een duurzame samenleving.

In dit boek staan per seizoen uiteenlopende activiteiten om samen met je baby te doen. De schrijfster liet bewust de leeftijdsaanduidingen weg omdat elk kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelt.

Dit boek opent met een prikkelende vragenlijst, die begint met “ik ben samen met mijn wakkere kleintje…”. Als je al weet wat je gaat doen moet je het boek opzij leggen. Heb je geen flauw idee?

Wat is interactief voorlezen, welke boeken zijn hiervoor geschikt, hoe pak je het concreet aan, …?

De ondertitel van dit boek luidt: ‘inspiratiegids voor bibliotheek en boekhandel’.

De ondertitel van dit boek is ‘Geschiedenis van de Nederlandse Jeugdliteratuur’ en dat is precies wat in dit boek te lezen valt.

Dit boek is een herziene uitgave van het gelijknamige boek dat voor het eerst in 2002 verscheen. Het werd helemaal geactualiseerd en aangepast.

Aanrader

Dit boek is geschreven om (aanstaande) leerkrachten competent te maken in het selecteren van interessante boeken en het leert hoe jeugdliteratuur in de les kan worden ingezet.

Aanrader

Onder het motto van Leonardo da Vinci's uitspraak "Hoe groter de kennis, hoe vuriger de liefde", neemt Marita Vermeulen je mee op sleeptouw doorheen de wereld van de hedendaagse Vlaa

Aanrader

Voorlezen kan iedereen! Maar hoe begin je eraan? Welke plek is het meest aangewezen? Hoe zit het met stemgebruik en intonatie? En welke boeken zijn goed voor welke leeftijd?