Boeken per leeftijd

Piper Perish is Andy Warhols grootste fan. Haar platinablonde haar en excentrieke kleren draagt ze speciaal voor hem.

Als de zus van Othello zelfmoord pleegt, raakt hem dat erg diep. Hij wil weten waarom zij dat heeft gedaan. Hij zoekt in zijn herinneringen naar aanknopingspunten.

Aanrader

Rio, Rainy en Frangie zijn drie jonge meisjes die rond 1942 besluiten vrijwillig het Amerikaanse leger in te gaan.

Aanrader

‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, ‘Woeste Willem’, ‘Max en de Maximonsters’, ‘De Gruffalo’, … Deze klassiekers en zoveel meer gekende en minder gekende prentenboeken uit de ‘stal’ van Lemniscaat inspireerden de makers van dit doe-boek tot concrete tips en suggesties voor activiteiten rondom die boeken.

Aanrader

Hervé Tullet geeft ons met dit lijvige en fraai uitgegeven werkboek een inkijk in zijn aanpak om kinderen creatief uit te dagen en hun grenzen beeldend te verleggen met verf en -kwast.

Aanrader

Adams levensverhaal is er één van ongeluk, moeilijkheden en kracht. Hij groeit op in een arme buitenbuurt van Londen.

Aanrader

Zevenennegentig pagina’s lang worstelen Tellegen en Godon zich doorheen alle mogelijke variaties van dwanggedachten: van moeten en niet moeten.

Al honderden jaren lang wroeten mensen – Roden – in diepe mijnen onder de oppervlakte van Mars naar een product dat de planeet leefbaar moet maken.

Na de dood van haar vader heeft Lucy samen met haar moeder een erg moeilijke periode. Haar vader was haar grote voorbeeld en de relatie met haar moeder verliep eerder stroef.

Peter Verhelst, dichter, romanschrijver en regisseur in NTGent, schreef dit lyrisch libretto voor Muziektheater Transparant.

Romanie groeit op in Gent ten tijde van de Hollandse overheersing en de revolutie in 1830. Haar vader is welstellend en zij heeft alles wat ze zich wensen kan. Toch wil ze zich inzetten voor de maatschappij. Als België van de Hollandse koning af wil, wordt het onrustig in Gent.

Aanrader

Ter gelegenheid van dertig jaar schrijverschap zijn nu voor het eerst de dierenromans gebundeld die Toon Tellegen speciaal voor de (jong)volwassen lezer schreef.

Anna woont met haar vader aan de zee. Zij houdt enorm van het strand, de duinen, de golven en wil er nooit weg. Maar de huisbaas dreigt de huurprijs zo op te drijven dat ze toch zouden moeten verhuizen.

Na een avondje stappen op een vrijdagavond besluit een groepje vrienden hun oude school te bezoeken. Ze geraken in de theaterzaal, halen oude herinneringen op en drinken meer dan goed voor hen is. Dan blijkt dat ze de zaal niet meer uit kunnen en dat ze er ook geen bereik hebben voor hun mobieltjes.

Aanrader

Op de tocht naar haar thuisland strandt Shadow in Zuid-Frankrijk. Haar contactpersoon die haar overtocht naar Afrika zou regelen is in duistere omstandigheden overleden. Ten einde raad belt ze Ruben om hulp.

Pagina's