Boeken per leeftijd

Aanrader

Zevenennegentig pagina’s lang worstelen Tellegen en Godon zich doorheen alle mogelijke variaties van dwanggedachten: van moeten en niet moeten.

Al honderden jaren lang wroeten mensen – Roden – in diepe mijnen onder de oppervlakte van Mars naar een product dat de planeet leefbaar moet maken.

Na de dood van haar vader heeft Lucy samen met haar moeder een erg moeilijke periode. Haar vader was haar grote voorbeeld en de relatie met haar moeder verliep eerder stroef.

Peter Verhelst, dichter, romanschrijver en regisseur in NTGent, schreef dit lyrisch libretto voor Muziektheater Transparant.

Romanie groeit op in Gent ten tijde van de Hollandse overheersing en de revolutie in 1830. Haar vader is welstellend en zij heeft alles wat ze zich wensen kan. Toch wil ze zich inzetten voor de maatschappij. Als België van de Hollandse koning af wil, wordt het onrustig in Gent.

Aanrader

Ter gelegenheid van dertig jaar schrijverschap zijn nu voor het eerst de dierenromans gebundeld die Toon Tellegen speciaal voor de (jong)volwassen lezer schreef.

Anna woont met haar vader aan de zee. Zij houdt enorm van het strand, de duinen, de golven en wil er nooit weg. Maar de huisbaas dreigt de huurprijs zo op te drijven dat ze toch zouden moeten verhuizen.

Na een avondje stappen op een vrijdagavond besluit een groepje vrienden hun oude school te bezoeken. Ze geraken in de theaterzaal, halen oude herinneringen op en drinken meer dan goed voor hen is. Dan blijkt dat ze de zaal niet meer uit kunnen en dat ze er ook geen bereik hebben voor hun mobieltjes.

Aanrader

Op de tocht naar haar thuisland strandt Shadow in Zuid-Frankrijk. Haar contactpersoon die haar overtocht naar Afrika zou regelen is in duistere omstandigheden overleden. Ten einde raad belt ze Ruben om hulp.

Aanrader

Tellegen en Godon gaan niet over een nacht ijs om samen mooie verhalen of gedachten te bundelen tot boeken om te koesteren.

Op een dag in mei 1935 biedt de 16-jarige Jeanne zich aan bij Madame Angèle van café de Londres, een uitzuipcafé in Mariaburg (ten Noorden van Antwerpen) waar zij zal werken als serveuse onder de (pittigere) schuilnaam Mona.

Aanrader

Naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van 'De Kleine Prins' verscheen dit veelzijdige naslagwerk met daarin de volledige tekst, aangevuld met zoveel meer.

Om haar zestiende verjaardag te vieren geeft Anna een groot feest bij haar thuis. Maar dat verandert in een nachtmerrie als ze op haar kamer, in het donker, wordt verkracht.

Aanrader

De makers van dit taboeloze voorlichtingsboek hadden de ambitie om voor jongeren een grondig naslagwerk bijeen te schrijven rond seksualiteit en de (intense) beleving ervan.

Aanrader

In september 2011 overleed Roel Verniers op veel te jonge leeftijd (37 jaar) aan kanker. Hij was een bevlogen en veelzijdig theaterman, schrijver, inspirator, organisator, levensgenieter, ...

Pagina's