Boeken per leeftijd

Op een nacht staat Samuel plots aan het raam van Emilie’s slaapkamer. Hij is gevlucht uit zijn land voor een betere toekomst in Europa. Maar dat lijkt anders uit te pakken.

Aanrader

Stein De Sterck, Jeroen Boone en Wim Geysen begeleiden al jaren mee het kinderkamp dat Kom op tegen Kanker jaarlijks organiseert.

2558. Raven zit op een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven worden verkocht aan Genoten die hen naar willekeur kunnen behandelen. Zij zijn hun leven niet zeker.

Aanrader

Vasco Montalbán ontsnapt met zijn kleine zusje Adrienne op het nippertje aan de brandstapel waartoe de wrede bisschop Sforza van Avignon zijn familie heeft veroordeeld op grond van valse beschuldigingen.

Aanrader

Nadat Laia Elias heeft gered uit Blackcliff, worden beiden nagezeten door de Maskers en Krijgers van het Imperium. Elias heeft Laia beloofd haar broer te redden uit de Kauf-gevangenis.

Als op een doordeweekse dag Uman bij Gloria in de klas binnenstapt, verandert haar wereld in snel tempo. Uman is grappig, gevat en tegendraads. Gloria is helemaal weg van hem.

Connor wordt opgeroepen om met de ambassadeursfamilie Barbier mee op safari te gaan naar een nieuw beschermd wildpark in Burundi.

Praag, 1952. Roman Kovar, de zoon van een horlogemaker, heeft niet echt een spannend bestaan.

Aanrader

In dit mooi vormgegeven boek hebben 13 verschillende auteurs telkens een of meerdere letters van het alfabet gekozen om aan de hand van anekdotes en verhalen dieper in te gaan op een bepaald aspect uit het leven en werk van Annie M.G. Schmidt.

Aanrader

Tortot is een veldkok die ten tijde van de Grote Oorlogen meereist met alle veldslagen. Van Tortot wordt gezegd dat hij het hart heeft van een vis op de bodem van de oceaan: ijskoud en berekenend.

Aanrader

Drie verhalen, drie levens, één familie, één stad.

Aanrader

Winter 1945, Oost-Pruisen. Een groepje vluchtelingen probeert zonder op te vallen de kust te bereiken. Daar zouden schepen klaar liggen om hen naar veiligere oorden te brengen.

Om aan een gedwongen huwelijk te ontsnappen gaat de Turkse Elif er met de scooter van haar broer Savaş vandoor.

Connor, een veertienjarige kickbokser, wordt aangetrokken door een geheime Buddyguard dienst. Daar worden jongeren opgeleid om mensen te beschermen zonder dat het opvalt dat ze bodyguard zijn.

Aanrader

Jacob en Emma zijn na hun vlucht naar Londen nog steeds op zoek naar hun vrienden en hun ymbryne.

Pagina's