Boeken per leeftijd

Engel is een gewoon meisje, tot ze met de fiets op weg naar school een ongeluk krijgt. Wanneer ze wat later wakker wordt, ligt ze gewoon op straat achter een auto.

Kester heeft samen met zijn (dieren)vrienden de stad kunnen redden van een verwoesting. Maar er zijn heel wat straten en wijken onder water gelopen en onleefbaar geworden.

Na school vinden Amy en haar zus een baby in het bushokje. Ze nemen de baby mee naar huis en willen haar graag houden. Maar hun vader maakt snel duidelijk dat dat niet kan. Toch blijven ze de baby opvolgen wanneer ze naar het ziekenhuis gebracht wordt en later naar een pleeggezin kan. Amy wil de moeder van de baby vinden en start een zoektocht.

Dit is het spannende vervolg op ‘Keverjongen’: Darkus en zijn vrienden hebben Darkus’ vader gered uit de handen van Lucretia Cutter. Maar tot Darkus’ verbazing is zijn vader daar niet gelukkig om. Hij wil dat Darkus zijn vrienden niet meer ziet en alle kevers die hem geholpen hebben laat verdwijnen.

In dit boek komen voornamelijk dieren aan bod die mensen schrik aanjagen of er eng uitzien, dieren die een slechte naam hebben of echt wel gevaarlijk zijn.

Graaf Gigli heeft tante Lilian ontvoerd naar zijn kasteel op het Italiaanse eilandje San Gigli. Roos en haar familie moeten alweer ten strijde trekken tegen magische gebeurtenissen die het stadje Rampenburg treffen. Roos, haar vriendje Devlin, opa Balthazar en haar broers Tijm en Dille trekken naar Italië om hun tante te redden uit de greep van Graaf Gigli.

Aanrader

In 1919 verhuist Henri samen met haar ouders en zusje naar een mysterieus oud huis. Het verlies van haar broertje is nog rauw. Henri’s mama komt van verdriet haar kamer niet uit en haar papa reist ver voor zijn werk. Op een nacht ziet ze een mysterieus licht branden in het bos dat aan hun tuin grenst.

Marcus heeft zich verzoend met het feit dat hij een halfvampier is. Hij vertelt in dagboekvorm al zijn belevenissen, zijn bedenkingen, zijn ‘briljante invallen’ en zijn gevoelens. Die laatste probeert hij altijd wat te verdoezelen.

Aanrader

Op een avond meldt een nieuwslezer dat er geen morgen meer zal zijn. Dat dit het einde van alles is. In de hele stad heerst er nadien chaos. Behalve in het straatje van Meneer Jules.

Aanrader

Belle is ziek. Ze ligt in het ziekenhuis en voelt zich misselijk. Ze heeft veel tijd om te denken aan dingen van vroeger, toen alles nog normaal was.

Tomas heeft een apart karakter. Hij is nogal opvliegend en wordt dan even apart gezet om ‘af te koelen’. Zowel thuis als op school.

De klas van Bregje en Bo krijgt een invaljuf. Een zeer speciale invaljuf want ze spreekt geen Nederlands. Ze spreekt Geender en leert de kinderen stap voor stap een beetje van haar taal.

Winston Churchill is de huiskat van professor Hagedoorn. Zijn rustige leven bestaat uit luieren, eten en door het raam kijken.

De auteurs van dit boek willen vooral een aantal interessante, bijzondere of leuke weetjes meegeven aan de jonge lezer. Het blijft erg luchtig en dikwijls zelfs grappig.

Emma, Svea en Antonio gaan naar een minimilieutop op Spitsbergen om er te spreken over de klimaatverandering en milieubescherming.

Pagina's