Boeken per leeftijd

Op Kerstavond rijdt Muis met zijn moeder en zusjes naar zijn grootouders. Helaas komen ze er nooit aan, want in een zware sneeuwstorm slipt de auto en Muis wordt uit de wagen geslingerd.

Aanrader

Lampje zorgt er voor dat de vuurtoren waar ze met haar vader woont elke dag tijdig wordt aangestoken. Op een stormachtige avond loopt alles echter mis.

Bas Bonje Bolleboos heeft een drukke zomervakantie gepland maar alles valt in duigen want zijn ouders zijn op reis vertrokken en sturen hem naar een onbekende tante.

Perry groeit op in de gevangenis waar zijn moeder haar straf uitzit. Hij heeft er een eigen kamer en is bevriend met alle gevangenen. Voor hem zijn ze allemaal familie.

Als zelfstandige aanvulling op Alles wat ik voel werkt Stine Jensen opnieuw rond emoties en gevoelens.

Aanrader

Stein is de zoon van twee bekende wetenschappers. Beide ouders zijn bezig met kwantummechanica.

Dominee Nico ter Linden is niet aan zijn proefstuk toe wat Bijbelse vertellingen betreft. Hij is bekend van zijn eerdere reeks met Bijbelverhalen.

Abdulwahid van Bommel heeft de eeuwenoude Koran herwerkt voor kinderen. Bij het openen van het boek wordt meteen duidelijk dat van Bommel op het leerrijke aspect van de verhalen focust.

Matthew is bang van het getal 13 en wil alles in zijn omgeving kraaknet houden. Hij is vreselijk bang voor ziektekiemen en durft zijn kamer niet meer verlaten.

Azmi vlucht met zijn vader, moeder en kleine zusje weg uit Aleppo vanwege het gevaar van de oorlog en de bombardementen. Het wordt een lange en gevaarlijke tocht.

Op een ochtend wordt Kat wakker met een vreemd teken op haar arm. Vanaf dat moment ziet ze eigenaardige dingen. De postbode is een centaur en er loopt een elf rond in de supermarkt.

Eva is tien jaar en woont in Zaandam.

Aanrader

Bibi Dumon Tak heeft ons wederom een prachtige aanrader geschonken. In Het Koeienparadijs worden de bewoners van De Leemweg, een koeienrusthuis, één voor één voorgesteld.

Aanrader

2017. Ella heeft vanuit haar nieuwe kamer zicht op een prachtig, enigszins vervallen, oud huis. Wanneer ze een meisje van haar leeftijd bij het huis ziet staan, is haar interesse geprikkeld.

Pagina's