Boeken per leeftijd

Hector Dexet fantaseert en associeert er in dit kartonboek op los rond mensen en het menselijk lichaam.

Hector Dexet fantaseert en associeert er in dit stevige kartonboek op los rond huizen en wonen.

Duwen, trekken, optillen, omklappen, draaien, vouwen, schuiven, … Allemaal handelingen die je kunnen helpen om in dit boek keer na keer de juiste streep te vinden.

Dit stevige kartonboek met amper tekst (1 zin) is speels en esthetisch. Zo verbaast (en pleziert) het zeer kleine kinderen en ook volwassenen die van een afgelijnde vormgeving houden.

Dit originele beeldwoordenboek, netjes verdeeld in 16 thema’s, nodigt je speels uit om je te verdiepen in de Nederlandse taal.

Kinderen vinden ‘doktertje spelen’ altijd leuk. Nu is er voor hen ook ‘De kleine dierendokter’.

Proeoep! Dat kan je horen als je een flinke wind laat. Hoeveel winden je laat hangt af van wat je eet of drinkt. Mama heeft niet graag dat haar dochter windjes laat, maar papa moet altijd lachen.

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? Eet hij van de aardbei? Nee, dat is een mier. Verstopt hij zich in het gras? Nee, dat is een krekel.

In dit boekje kan je mee tellen met Nijntje en haar 4 vriendjes. Want er wordt geteld van 1 tot 5: 1 bal, 2 appels, 3 kuikens, 4 taartjes en 5 vliegers.

In dit verhaal van Emily Gravett doen Beer en Haas de leukste ontdekkingen samen. Kijk daar, een bloem!, of Kijk eens, ijs! Maar, … Haas wil al die leuke dingen helemaal niet delen.

Mijn tuin is heel bijzonder. Er woont een uil in een stokoude boom. Onder de bladeren zit veel leven. Rupsen veranderen in vlinders. In de appel krioelt het van de dikke wormen.

Deze bundel is een verzameling van eerder verschenen verhalen van Muis en haar vrienden.

Gijsje wordt wakker van een geluid: gak, gak, gak. Wie roept daar? Gijsje gaat op zoek. Hij vraagt of het schaap riep, maar dat was niet zo. De kippen, het varken en de bijen ook niet.

Mama vertelt iets verdrietigs aan Anna. Moemoe is gestorven, de oma van mama. Anna en haar mama gaan nog een laatste keer kijken naar moemoe. Anna geeft haar nog een zoen.

Anna speelt samen met haar broertje Lars. Ze spelen dat ze papa en mama zijn. Maar het loopt mis als Lars de pop nog eten wil geven als ze al in haar bed ligt.

Pagina's