Boeken per leeftijd

Elk jaar vieren moslims wereldwijd het offerfeest. Dat is gebaseerd op het verhaal van Ibrahim, die christenen kennen als Abraham. Samen met zijn vrouw woonde hij in de woestijn.

Een jonge astronaut is net geland op Mars. Hij is op zoek naar een levend wezen, want hij is er zeker van dat er leven is op Mars. Hij heeft zelfs chocoladetaartjes meegebracht.

Tijdens de jaarlijkse bingo van koning Felix de Eerste de Beste wint de zeepridder de hoofdprijs: een land. Het heet Sponje.

De selectie verhalen uit Lindgrens bekendste boeken zorgen voor dat bijzondere gevoel van eindeloze zomerdagen.

Dit kleurrijke, gevoelige prentenverhaal verscheen voor het eerst in 1995 en werd een jaar later (terecht) bekroond met de Zilveren Griffel.

Aanrader

Met Boom-Boom (over vreemden en vrienden) schreef Leue een dijk van een hedendaags prentenverhaal, magistraal geïllustreerd door Clement. Nu al een klassieker (in wording) van formaat!…

De Boeboeks Pit en Puf worden dikke vrienden met Moppe, een alpaca van het Snoezelhof. Moppe is een echte deugniet en altijd in voor een grapje.

Foeksia bezoekt Tommie en is verrast dat hij bang is voor spoken. Hij heeft er nachtmerries over en dat laat Foeksia niet gebeuren.

Tom en Mila hebben een oppas, opa Bak. Wanneer hun mama een week thuis is, moet de oppas niet komen. Maar Tom en Mila missen hem, want hij speelt meer met hen dan mama.

De broer van Ulf vertelt hem wat een weerwolf is en hoe je er eentje kan worden. Die nacht wordt Ulf gebeten. Door iets met een vacht. Een weerwolf, denkt hij.

Het is winter in het Heksenbos. Foeksia laat de ijspegels muziek maken. Maar ze verveelt zich al snel en trekt naar de vijver buiten het Heksenbos.

Sommige vrienden zijn veel meer dan vrienden. Ze groeien als tweelingkersen aan hetzelfde steeltje.”

Waar kom ik vandaan, wie is mij voorgegaan en wie zit er dus allemaal in mij?
Een kernvraag die in dit filosofische prentenboek uitgebreid aan bod komt.

Grote en kleine problemen van heel diverse aard vinden hun plek in de poëtische verzen van Floortje De Backer.  En het moet gezegd, het geheel past als gegoten.

Het is de laatste avond van het jaar. De familie Mol-de Mol wil opblijven tot 12 uur. Maar al snel liggen Stoffer en Streep te slapen in de zetel. Even later heeft moeder ook al haar ogen dicht.

Pagina's