Boeken per leeftijd

Waar kom ik vandaan, wie is mij voorgegaan en wie zit er dus allemaal in mij?
Een kernvraag die in dit filosofische prentenboek uitgebreid aan bod komt.

Grote en kleine problemen van heel diverse aard vinden hun plek in de poëtische verzen van Floortje De Backer.  En het moet gezegd, het geheel past als gegoten.

Het is de laatste avond van het jaar. De familie Mol-de Mol wil opblijven tot 12 uur. Maar al snel liggen Stoffer en Streep te slapen in de zetel. Even later heeft moeder ook al haar ogen dicht.

Sem is het baasje van Knor, een varkentje. Hij wil graag een nieuwe riem voor hem kopen want de oude is versleten.

Loes de poes is te koop in de dierenwinkel van Bo en Jo. Omdat het lang duurt voor een familie haar uitkiest, bedenkt ze een plan. Ze versiert zich met de make up van Bo en wil zo indruk maken.

Hans’ ouders hebben een eigen winkel en zijn steeds heel druk in de weer. Ook Hans’ zus heeft weinig tijd voor hem. Ze doet niets anders dan in haar gympakje door het huis springen.

Mia maakt veel mee met haar pony Jojo. Tijdens de kijkdag op de ponyclub wil Mia tonen wat Jojo en zij kunnen. Maar Jojo vertikt het om netjes te zigzaggen tussen de kegels.

Pinguïn Ping is een detective. Jammer genoeg heeft hij geen werk, er gebeurt niets. Iedereen is braaf. Tot Koos langskomt en beweert dat er een dief rondloopt.

Poptropica is gekend als een online spel waarbij de spelers kennismaken met verschillende eilanden, waar ze telkens allerlei opdrachten moeten vervullen. Dit boek sluit daarbij aan.

Poptropica is gekend als een online spel waarbij de spelers kennismaken met verschillende eilanden, waar ze telkens allerlei opdrachten moeten vervullen. Dit boek sluit daarbij aan.

Na een inleiding volgen zesendertig verschillende dinosauriër- illustraties.

Aanrader

Dertien jaar na datum verschijnt deze pakkende uitgave terug op de boekenmarkt en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Er zit een gat in de wereld van Spriet, die eigenlijk Spieriet heet. Dat vindt hij niet erg. Maar de mensen wel.

Deze speeldoos belooft je in te wijden in de wetenschap op een toegankelijke en speelse manier. En dat klopt als een bus!

Aanrader

Frank Flöthmann bewerkte in dit boek 16 klassieke sprookjes tot flashy, hypermoderne picto verhalen in stripvorm.

Pagina's