Boeken per leeftijd

De selectie verhalen uit Lindgrens bekendste boeken zorgen voor dat bijzondere gevoel van eindeloze zomerdagen.

Dit kleurrijke, gevoelige prentenverhaal verscheen voor het eerst in 1995 en werd een jaar later (terecht) bekroond met de Zilveren Griffel.

Aanrader

Met Boom-Boom (over vreemden en vrienden) schreef Leue een dijk van een hedendaags prentenverhaal, magistraal geïllustreerd door Clement. Nu al een klassieker (in wording) van formaat!…

De Boeboeks Pit en Puf worden dikke vrienden met Moppe, een alpaca van het Snoezelhof. Moppe is een echte deugniet en altijd in voor een grapje.

Foeksia bezoekt Tommie en is verrast dat hij bang is voor spoken. Hij heeft er nachtmerries over en dat laat Foeksia niet gebeuren.

Tom en Mila hebben een oppas, opa Bak. Wanneer hun mama een week thuis is, moet de oppas niet komen. Maar Tom en Mila missen hem, want hij speelt meer met hen dan mama.

De broer van Ulf vertelt hem wat een weerwolf is en hoe je er eentje kan worden. Die nacht wordt Ulf gebeten. Door iets met een vacht. Een weerwolf, denkt hij.

Het is winter in het Heksenbos. Foeksia laat de ijspegels muziek maken. Maar ze verveelt zich al snel en trekt naar de vijver buiten het Heksenbos.

Sommige vrienden zijn veel meer dan vrienden. Ze groeien als tweelingkersen aan hetzelfde steeltje.”

Waar kom ik vandaan, wie is mij voorgegaan en wie zit er dus allemaal in mij?
Een kernvraag die in dit filosofische prentenboek uitgebreid aan bod komt.

Grote en kleine problemen van heel diverse aard vinden hun plek in de poëtische verzen van Floortje De Backer.  En het moet gezegd, het geheel past als gegoten.

Het is de laatste avond van het jaar. De familie Mol-de Mol wil opblijven tot 12 uur. Maar al snel liggen Stoffer en Streep te slapen in de zetel. Even later heeft moeder ook al haar ogen dicht.

Sem is het baasje van Knor, een varkentje. Hij wil graag een nieuwe riem voor hem kopen want de oude is versleten.

Loes de poes is te koop in de dierenwinkel van Bo en Jo. Omdat het lang duurt voor een familie haar uitkiest, bedenkt ze een plan. Ze versiert zich met de make up van Bo en wil zo indruk maken.

Hans’ ouders hebben een eigen winkel en zijn steeds heel druk in de weer. Ook Hans’ zus heeft weinig tijd voor hem. Ze doet niets anders dan in haar gympakje door het huis springen.

Pagina's