Boeken per leeftijd

In 1999 verscheen de eerste ‘Atlas van de belevingswereld’. Daarna verschenen nog vele exemplaren en variaties erop.

Als de ouders van Mischa tijdens de herfstvakantie een weekje naar hun huisje in het zuiden van Nederland gaan, heeft hij het rijk voor zich op Terschelling om met zijn muziek en muziekteksten bezig te zijn.

Josef is niet langer veilig in het Duitsland van net voor de Tweede Wereldoorlog.

William heeft kanker. Hij ligt veel in bed, thuis of in het ziekenhuis. Op een dag stapt een vreemd kereltje zijn leven binnen; Knoert.

De drie kinderen hebben elk zo hun eigen problemen en nu ze elkaar uit het oog zijn verloren, weten ze niet of de profetie wel zal uitkomen.

In de Jan’Tep maatschappij verdien je een magiërsnaam als je voldoet aan drie eisen en moet je vier proeven afleggen. Kellen heeft echter een probleem. Zijn magie is weg!

Als een meisje dat zes jaar geleden verdwenen is, plots opduikt op bewakingsbeelden maar enkele dagen later dood wordt teruggevonden tussen honderden spiegelscherven, staan de autoriteiten voor een raadsel.

Aanrader

17e eeuw. Zain groeit op in een stad in Marokko. Hij is voorbestemd om te gaan studeren in een gerenommeerde Koranschool in  Istanboel.

Aanrader

Een tiener zijn is niet gemakkelijk. Een tienermeisje zijn is zeker niet gemakkelijk. Je moet mooi zijn, leuk zijn, dun zijn en je mag nooit last hebben van puistjes of PMS.

Aanrader

De natuur is altijd een bijzondere speler in het leven van de mens geweest. Momenteel staan we op een kantelpunt in de geschiedenis.

Minny gaat voor een schoolproject mensen interviewen over normen en waarden. Maar de meeste mensen zijn niet geïnteresseerd en kijken ook niet op of om naar anderen. Minny wil tot actie overgaan.

‘Dans me’ is een gevoelig verhaal dat het op een poëtische manier aandurft om zware problemen aan te kaarten. Het begint luchtig: Meisje en Simon wonen in de Boom.

16e eeuw, Leiden. Lourens en Faes zijn beide zonen van kapiteins van schuttersverenigingen van de stad. De Spanjaarden zijn in aantocht en de stad moet verdedigd worden.

Limburg, 18e eeuw. Om te overleven en zijn zieke moeder te helpen moet Peter wel stelen.

Lucine moet samen met haar moeder en haar kleine broertje vluchten nadat haar vader werd opgepakt vanwege een kritisch artikel in de krant over het regime in Armenië.

Pagina's