Boeken per leeftijd

Aanrader

Rider zit op de trein naar een voor haar onbekende oudoom. Haar grootmoeder bij wie ze woonde is overleden en Rider heeft geen andere familie.

Addison woont met haar zusje Lexa aan de rand van een afgesloten besmet gebied.

Er is een ‘opstappunt’ waar de reis door de kunst begint. Dan volgen drie grote onderverdelingen: Prehistorie & Oudheid – Middeleeuwen & Vroegmoderne tijd – Moderne tijd & heden.

Aanrader

Benyamin Jacoby woont in Mechelen. Zijn ouders baten een drukbezochte winkel uit. Wanneer de oorlog uitbreekt, lijkt er eerst niet veel te veranderen rondom hem.

Poëzie voor ‘young adults’ is niet vanzelfsprekend.

Katherine, Edmond en Tom zijn weer samen in hun dorp tijdens een ijzig koude winter.

Dit is een vrolijk cartoonboekje vol knipogen naar de hedendaagse maatschappij.

Vergis je niet: dit is geen boek voor eender welke jonge lezer! De echte insecten-liefhebbers zullen smullen van de info en de tekeningen die de wonderlijke insecten levensecht weergeven.

Wilde dieren van het Noorden begint met een korte inleiding waarin bewonderend gesproken wordt over de pracht van de natuur en de schoonheid van de dieren.

In 1999 verscheen de eerste ‘Atlas van de belevingswereld’. Daarna verschenen nog vele exemplaren en variaties erop.

Als de ouders van Mischa tijdens de herfstvakantie een weekje naar hun huisje in het zuiden van Nederland gaan, heeft hij het rijk voor zich op Terschelling om met zijn muziek en muziekteksten bezig te zijn.

Josef is niet langer veilig in het Duitsland van net voor de Tweede Wereldoorlog.

William heeft kanker. Hij ligt veel in bed, thuis of in het ziekenhuis. Op een dag stapt een vreemd kereltje zijn leven binnen; Knoert.

De drie kinderen hebben elk zo hun eigen problemen en nu ze elkaar uit het oog zijn verloren, weten ze niet of de profetie wel zal uitkomen.

In de Jan’Tep maatschappij verdien je een magiërsnaam als je voldoet aan drie eisen en moet je vier proeven afleggen. Kellen heeft echter een probleem. Zijn magie is weg!

Pagina's