Boeken per leeftijd

Hollend achter elkaar aan, spelen we dezelfde spelletjes in het bos of tussen de bergen. En we zien dezelfde storm opsteken.

Ben jij handig in het vinden van dingen?

Stel je voor dat je op de kermis een giraf wint in plaats van een goudvis. Heel fijn, maar daar zullen je ouders anders over denken.

Vanaf haar geboorte vindt kleine otter Miki het heerlijk om op de buik van haar mama te liggen. Zo drijven ze samen op de golven. Na een korte zwemles wikkelt mama Miki in zeewier.

Het stinkt op de boerderij. Overal liggen drollen op de grond: koeienpoep, schapenkeutels, varkenspoep en paardenkeutels. Tot grote ergernis van de kippen en de haan.

Als je voor het eerst naar school gaat, laat je best je beer thuis. Want hij zou paniek zaaien op het schoolplein. Hij kan niet stilzitten in het klaslokaal en blijft altijd grommen.

Na zijn winterslaap is Kleine Beer erg opgewonden. Hij wil onmiddellijk samen met zijn mama de wereld gaan ontdekken. Ze gaan naar een bos waar sneeuwvlokjes naar beneden vallen.

In het prentenboek ‘Mama, wat zit er op mijn kop?’ vraagt een jong hertje zich af wat die twee knobbels op zijn kop zijn.

Rond een dorpje staat een grote rode muur. Niemand vraagt zich af waarom. Behalve een kleine muis. Die wil weten wat erachter zit. Ze vraagt het aan de Bange Kat.

Xavier Deneux bewerkte het sprookje van Sneeuwwitje en gaf het op een bijzondere manier vorm.

Het Geluidshuis heeft naast zijn ‘Heerlijke Hoorspelen’ ook een fris ogende boekenreeks met hoorspelen rond een kabouter, voor een doelpubliek vanaf vier jaar: ‘Kabouter Korsakov’.

Eén kers en één cheetah is een telboek van 1 tot 10, met op elke dubbele pagina een tekening van dieren die zich verrukkelijk aan het vermaken zijn.

Dit zoekboek zou je de papieren versie kunnen noemen van het populaire spel voor onderweg ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Na hun avonturen in de metro, de opera en het restaurant ‘In de puree’ trotseren kabouter Korsakov en zijn reisgenoot Wattman nog maar eens één van de vele gevaren van de grote mensenwereld.

Schaap Lola had de mooiste wol van de hele wereld. Daar was ze heel fier op. Ze kon haar wol uren wassen, drogen en borstelen. Alle schapen vonden de wol van Lola fantastisch.

Pagina's