Boeken per leeftijd

Op een dag ontdekt Bruine Beer een mooie grot. De ideale woning voor zo’n grote beer als hij. Maar het lukt hem niet om er in slaap te geraken. Daarom gaat hij op zoek naar een oplossing.

Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, hij wil de koe scheren, hij probeert de kip te melken, … De dieren weten wat er aan de hand is.

Dit originele prentenboek bestaat uit vele verhalen die je zelf verzint.

“Wilfred had een eland”
Meer heeft Jeffers niet nodig om een hilarisch en innemend verhaal te starten over een jongen en zijn ongewone huisdier.

De achterflap van deze dikke bundel vermeldt: “De B van bang, van boos en blij. De B van Balotje, want zij is net als jij!"

Deze luistercd bevat 5 korte verhalen over Kikker en zijn vriendjes.

Een kleine prinses gaat het grote bos naast het paleis in. Daar vindt ze een gek kacheltje dat haar de weg naar huis wijst.

Paultje luistert vol enthousiasme naar de reisavonturen van zijn vriendinnetje Wendy Wildegans. Ze vertelt over de zee en het strand, hoe gezellig het daar kan zijn.

Hoeveel bomen heb je nodig voor een bos? Het hert beweert 1500 bomen, en hij kan het weten want hij is de koning van het bos. Daar denkt de beer anders over, voor hem zijn 500 bomen genoeg.

Tijgers zijn snel, stil en angstaanjagend. Daarom vlucht iedereen in het bos weg als er een tijger door het bos loopt.

Bij ‘Een boek vol geluid’ is het niet het boek dat geluid maakt, maar de lezer.

Een kleine muis droomt over de toekomst, in een mooi, groot huis. Dan ziet ze een kikker die geen vijver meer heeft om in te wonen.

Een klein meisje met een rood kapje komt op weg naar haar grootmoeder een griezelige heks tegen. De heks vervloekt het meisje tot een skelet met een kloppend hartje.

De grote spin probeert met lieve woorden en mooie voorstellen het kleine vliegje naar zijn huisje te lokken. De spin wil graag samen spelen en lekker ontbijten.

Hollend achter elkaar aan, spelen we dezelfde spelletjes in het bos of tussen de bergen. En we zien dezelfde storm opsteken.

Pagina's