Boeken per leeftijd

Grote mensen doen raar als je over poep praat. Ze worden boos of gaan over iets anders praten. Gaan zij dan nooit naar de wc? En maken zij dan geen lawaai?

Vind je plassen leuk? Op de grote wc? Zodat je benen kunnen bungelen? Dat mooie gele spul in de pot lijkt wel goud! Baby’s plassen heel de vloer vol en niemand wordt boos.

Chimp & Bunny is een schattig boekje. De foto’s van de gehaakte poppetjes tonen de jonge lezer alledaagse scènes. De winkel, de tennisbaan, school, de filmset,… alles komt aan bod.

Eco-blokken van de natuur combineert verschillende educatieve zaken: kleuren, dieren, getallen, fruit, vormen en motorische vaardigheden.

Het is avond. Iedereen op de oude boerderij maakt zich klaar om te gaan slapen. Iedereen behalve Ollie. Die gaat nog even bij iedereen langs om te vragen wat ze doen.

Dit boek is al aan zijn 20e druk toe. Het is een ontdekkingstocht door het dagelijkse leven van jonge kinderen.

Dit kleine kartonboek laat je tellen van 1 tot 10. Op elke bladzijde rijdt een voertuig het boek uit: een brandweerwagen, een graafmachine, een gezinswagen, een tractor en zelfs een tram.

Monsters hebben altijd honger. Wat zou een vierkantmonster lekker vinden? Waar houdt een cirkelmonster van? Wat is het lievelingseten van het driehoekmonster?

Aanrader

Een prachtig woordenboek in drie talen. Om te lezen, te kijken en te voelen. Net als in zijn andere boeken maakt Xavier Deneux ook hier gebruik van contrasten en reliëf.

In dit kartonboekje zitten verschillende dieren verstopt achter een vilten flapje. Deze flapjes zijn makkelijk hanteerbaar, zacht en in prikkelende kleurtjes.

In dit kartonboekje zitten verschillende dieren verstopt achter een vilten flapje. Deze flapjes zijn makkelijk hanteerbaar, zacht en in prikkelende kleurtjes.

Een zalig kartonboek vol geluid, dat je met veel lawaai kan voorlezen.

Een vlinder wil van een sappige pruim eten, een lieveheersbeestje van zure bramen, de egel wil zijn tanden in een dikke rode appel zetten, de slak wil een hap nemen van een grote krop sla, …

Stap mee aan boord en geniet van de geluiden van de vele boten in dit boek.

Klein Konijn mag in bad vandaag. Zijn badje is al vol. Dan mogen zijn haartjes gewassen worden. Nog even afspoelen en hij is helemaal schoon.

Pagina's