Boeken per leeftijd

Odessa dwaalt door de stad Scribopolis. De stad is in handen van de Prins en die verbant en verbrandt alle boeken. Een grijze waas hangt over de stad.

Sune is een bijzondere jongen. In het dorp waar hij woont heeft hij weinig vrienden. Hij houdt van de natuur en praat vaak tegen de woerd op de plas dicht bij huis.

Aanrader

De slaapster en de spintol zit ergens tussen een sprookje, een graphic novel, een legende en een thriller.

Aanrader

Karolina leeft in de wereld van de poppen. Wanneer de ratten haar mooie land bezetten en de poppen verdrijven, besluit Karolina op zoek te gaan naar een opening naar de mensenwereld.

Deze kleurrijke, luxueuze uitgave is een waar eerbetoon aan Frida Kahlo in heel haar zijn en doorheen haar vele werken.

Aanrader

Koorddanseres Hoshiko is de ster van het spektakelcircus waar de elite van Engeland dol op is. Want optreden is er levensgevaarlijk en daarop kicken de bezoekers.

Dit dunne boekje bevat twaalf kortverhalen die door twee auteurs zijn geschreven en samengebundeld tot één geheel.

Universiteitsstudente Stella volgt een lezingenreeks van professor Bartolli over Egypte.

Paolo woont met zijn Britse moeder en zus in een boerderij net buiten Firenze. Paolo’s vader is een tijd geleden verdwenen.

Ties en River zijn beste vrienden. Dat waren ze althans tot het overlijden van Ties’ lieve moeder.

Dit boek bevat 2 thrillerverhalen.

De tweeling Alessia en Alex reist naar een Parijs’ ziekenhuis. Zij vermoeden dat een duistere kracht Olive, een dertienjarig meisje, in een soort schemerslaap houdt, een toestand tussen leven en dood. Een toestand waarvoor de dokters geen verklaring weten.

Victoria, Marcus en Delphine van het bijzondere SPAT – een organisatie die onder de radar van de officiële kanalen kan werken – worden naar Italië gestuurd om er de handel en wandel van een familie na te gaan die gelinkt wordt aan de Italiaanse maffia.

Door de enthousiaste uitleg van hun geschiedenisleraar gaan Erik en zijn buurmeisje Zoë in de Scheveningse duinen op zoek naar een vergeten bunker.

Emma krijgt voor haar veertiende verjaardag een reis naar Amerika van haar vader.

Pagina's