Boeken per leeftijd

Aanrader

Candice Phee krijgt van de school de opdracht zichzelf te beschrijven aan de hand van het alfabet.

Frits is de zoon van een uitvinder die een ‘geheime’ werkplaats heeft waar hij rustig kan werken.

Het gezin van Stan verhuist van het platteland naar de stad. Stan kan nogal moeilijk wennen aan deze nieuwe omgeving en ook op school vindt hij niet direct zijn draai.

Hannah woont niet thuis maar in een leefgroep met zeven kinderen. Allemaal hebben ze een eigen reden om in het tehuis te verblijven. Ze zijn erg verschillend maar komen wel voor elkaar op.

Dankzij Callum en zijn vrienden is de Vijand des Doods verslagen. Nu zou de magische wereld veilig moeten zijn, maar niets is minder waar.

Aanrader

Het fantasyboek ‘Shadow Magic’ sleept ons vlot mee in de avonturen van Storm, een op het eerste zicht eenvoudige jongen, en van Lily, of beter: Lilith, de Schaduwvrouwe, troonopvolgster van Sombers

Aanrader

Minty’s wereld staat op zijn kop als haar ouders gaan scheiden. Ze voelt zich door hen verraden omdat zij haar niet betrekken bij hun beslissingen.

Aanrader

Schoolgaan is voor Vincent survivallen. Hij is een beetje anders dan de anderen en daarom het mikpunt van een aantal pestkoppen die hem elke dag te grazen nemen.

Na zijn nederlaag heeft Morgarath zich teruggetrokken in de bergen van Nacht en Ontij. Toch is het land Araluen niet veilig.

Dean is veertien jaar en mag als jongste dj optreden tijdens Partyland, het beste dancefestival ter wereld. Zijn oudere broer Donald is er ook bij, als manager van Dean.

Na de dood van hun moeder gaan Levi, Tom en Anne samen met hun vader voor het eerst terug op vakantie naar Vlieland.

Aanrader

Jamie en Ned zijn tweelingbroers. Ze wonen aan de zee en doen alles samen. Maar Ned is ziek, erg ziek. Al wil hij daar niks voor laten. Op een dag vinden de broers na een storm een vreemd wezen op het strand.

De ouders van Toffee en Gum zijn ondernemers die veel geld verdienen en altijd meer willen. Op een dag worden ze erfgenaam van een vreemd huis en een groot moerassig gebied.

Olivia denkt dat ze met een vlog veel geld kan verdienen en gratis spullen kan krijgen. Maar zelf heeft ze geen uitstraling, vindt ze.

Ik en hoogbegaafdheid is een duidelijk boek dat hoogbegaafde kinderen steun geeft.

Pagina's