Boeken per leeftijd

Pim woont bij zijn stiefoom en moet de hele dag pinda’s pellen. Zijn oom eet die allemaal op. Soms wordt Pim moe maar dan pakt zijn stiefoom zijn pinda-kanon en schiet Pim weer wakker.

Dit groeiboek neemt je mee op stap met poes Snor. Die woont bij Roos en Prof die soms hun kleinkind Fie op bezoek krijgen. Ze wil graag spelen met Snor maar die heeft daar meestal geen zin in.

Aanrader

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit, boeken die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave.

Een nieuwe knuffel vinden die je morgen pas krijgt, een reuze honger hebben die mama erg overdreven vindt, de lange witte muur van de gang vol schilderen enz. Stuk voor stuk herkenbare gebeurtenissen of emoties die de auteur van dit mooi ogende prentenboek / dichtbundel perfect vat in woord en beeld.

Aanrader

Een visser, zijn vrouw en hun hond Bruno vonden op een dag iets vreemds in hun netten. Een kind met heel veel haar. En niemand was iets kwijt. Dus hielden ze het maar en voerden het vis.

Bever, Beer en Eland zijn de beste vrienden, ook al zijn ze het niet altijd eens. Op een mooie dag willen ze gaan varen. Als ze alle drie tegelijk willen sturen, slaat de boot om.

In het wilde woud wonen Eland, Bever en Beer. Ze houden van plezier maken, maar vooral van winnen.

In het grote, wilde woud woont Bever. Hij is erg druk bezig. Hij knaagt overal bomen om en bouwt dammen die zo slordig zijn dat ze lekken. Tot een boom op hem valt en hij naar het ziekenhuis moet.

Kees woont hoog en Jelle woont laag. Ze zwaaien naar elkaar maar zijn te ver van elkaar verwijderd om iets naar elkaar te roepen.

Fien is op bezoek bij haar  neef Tim. Wanneer ze in het bos spelen, zien ze rook uit de schoorsteen van een huis in het bos. Tim zegt dat daar een heks woont en dat wil Fien wel eens zien.

‘Het boek met alle antwoorden’ bestaat al lang en in verschillende versies. Nu is er ook deze versie voor kinderen.

Zoals in haar vorige non-fictie prentenboek ‘De blauwe vinvis’ combineert Jenni Desmond ook hier weer haar sfeervolle schildertechniek met interessante weetjes voor een jong doelpubliek.

Aanrader

Reeds van toen hij 2 jaar oud was, voelde Jonas zich één met de zee. Hij zwom er lustig in rond met de vissen, de kwallen en het wier. Maar helaas, als hij naar adem wilde happen, ging het mis.

Prinses Pompelien moet trouwen! Haar ouders, de koning en de koningin, laten een hele hoop prinsen op witte paarden langskomen. Maar prinses Pompelien vindt de prinsen helemaal niet leuk.

Ahoy!: gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel is een bundel met korte gedichten en vrolijk, levensechte tekeningen. De gedichten zijn ondergebracht in hoofdstukken.

Pagina's