Boeken per leeftijd

Aanrader

Rébecca Dautremer schreef en tekende een meer dan bijzondere en originele fantasie op het sprookje van Doornroosje. Zo toont zij weer eens hoe meesterlijk zij pen en penseel beheerst.

dr. Gerald Gribus nodigt je uit om naar zijn verzameling griezels te kijken. Achter drie sloten opent zich de ‘dr. Gerald Gribus’ Grenzeloze Griezelgalerij’.

In 1999 zag de Gruffalo het ‘levenslicht’ en sindsdien zijn er vele versies verschenen, allen gebaseerd op het ijzersterke verhaal dat met gemak de tand des tijds heeft doorstaan.

‘Wat schuilt er onder mijn huid’ is non-fictie, op een speelse en originele wijze gepresenteerd voor een jong doelpubliek.

In ‘Van wie is dat skelet?’ kom je meer te weten over beenderen en skeletten van mens en dier. Je leert er hoe lijven in elkaar zitten en waarvoor al die botten dienen.

Pip is een ondeugend meisje dat dol is op paarden. Ze komt vaak in de manege Stal Haver, waar ze liefst op Peer rijdt. Ze wil graag een eigen paard maar dat mag niet van haar ouders.

Midden in de nacht wordt er op het raam van Roos geklopt. Roos hoopt dat het haar drakenvriendje Piet is, maar het is zijn mama.

Aanrader

Greetje was vroeger een lief kind. Nu is ze zo stout dat ze niet langer Greetje heet, maar Dulle Griet.

Konijn Kas woont in een hol onder een boom. Hoog in de boom heeft hij een hut gebouwd. Dan is hij dichter bij zijn vriendin Roos, de eekhoorn.

Duif speelt een spel met Mier en Muis. Maar hij vindt het saai en loopt weg. Buiten komt hij Rat tegen. Die neemt hem mee naar een fuif want Duif heeft zin in een feest.

Aanrader

“Op een dag kreeg Basiel een duif.”

Aanrader

De ik-persoon van dit filosofische verhaal, een slanke vogel op lange poten, woont gelukkig en tevreden bij de zee.

We kennen Rotraut Susanne Berner van o.a. haar bonte kijk- en zoekboeken die met veel fantasie de seizoenen volgen.

Samen met ‘Allemaal theater!’ is dit het recentst uitgegeven samenleesboek in de reeks ‘Applaus voor jou!

Pim woont bij zijn stiefoom en moet de hele dag pinda’s pellen. Zijn oom eet die allemaal op. Soms wordt Pim moe maar dan pakt zijn stiefoom zijn pinda-kanon en schiet Pim weer wakker.

Pagina's