Boeken per leeftijd

Aanrader

“Nog niet zo lang geleden, niet zo ver hiervandaan, waren er eens drie zussen. Zotte zussen.”

‘Dank je wel’ is een speels prentenboek dat zich niet laat lezen als een traditioneel verhaal.

Busser en Schröder bundelden nieuwe en enkele oudere versjes over doodgaan en afscheid nemen. Het is een introspectief boekje vol troost voor wie hiermee geconfronteerd wordt.

De ouders van Vik hebben het erg druk. Daarom let buurman Tuur vaak op Vik. Vik heeft wat problemen op school met lezen en stil zitten. Hij droomt graag over Tuur die hem komt halen.

Moppen zijn leuk om te lezen. De moppen die Riet Wille bij elkaar bracht in deze bundel zijn grappig en eenvoudig.

Raaf en Papegaai wonen graag in hun bos. Samen met hun vrienden hebben ze er een goed leven. Maar wanneer Eekhoorns wintervoorraad gestolen is, begint het avontuur nog maar juist.

Dit is echt een heel vies boek. Het gaat over slijm, snot, plassen, luizen, spugen en nog meer vieze dingen. Het zijn korte verhalen rond verschillende thema’s.

De sprookjes van Annie M.G.Schmidt zijn minder gekend dan bv haar ‘Jip en Janneke’ of ‘Pluk van de Petteflet’ of haar gedichten.

Aanrader

Rébecca Dautremer schreef en tekende een meer dan bijzondere en originele fantasie op het sprookje van Doornroosje. Zo toont zij weer eens hoe meesterlijk zij pen en penseel beheerst.

dr. Gerald Gribus nodigt je uit om naar zijn verzameling griezels te kijken. Achter drie sloten opent zich de ‘dr. Gerald Gribus’ Grenzeloze Griezelgalerij’.

In 1999 zag de Gruffalo het ‘levenslicht’ en sindsdien zijn er vele versies verschenen, allen gebaseerd op het ijzersterke verhaal dat met gemak de tand des tijds heeft doorstaan.

‘Wat schuilt er onder mijn huid’ is non-fictie, op een speelse en originele wijze gepresenteerd voor een jong doelpubliek.

In ‘Van wie is dat skelet?’ kom je meer te weten over beenderen en skeletten van mens en dier. Je leert er hoe lijven in elkaar zitten en waarvoor al die botten dienen.

Pip is een ondeugend meisje dat dol is op paarden. Ze komt vaak in de manege Stal Haver, waar ze liefst op Peer rijdt. Ze wil graag een eigen paard maar dat mag niet van haar ouders.

Midden in de nacht wordt er op het raam van Roos geklopt. Roos hoopt dat het haar drakenvriendje Piet is, maar het is zijn mama.

Pagina's