Boeken per leeftijd

Dit tweede prentenboek (het vorige verscheen in 2013) over Vasco, het voetbalvarkentje, en zijn vriend Matteo, de voetbalheld, is weer een schot in de roos!

Schaap voelt een drang. “Hier kan ik niet blijven”, zegt ze tegen de andere dieren. Zij duwt het hek van de weide open en vertrekt.

Aanrader

In Mooiezon is het leven mooi en alles klopt er. Beer plaatst zijn bijenkorf in de tuin van Das, waardoor zijn bijen de bloemen van Das kunnen bevruchten.

De bijzondere titel van deze dikke gedichtenbundel toont meteen het opzet van de inhoud ervan: Geert De Kockere speelt en jongleert met taal en klank dat het een lieve lust is.

Dit prentenverhaal, bevolkt door allemaal dieren (want dieren zijn precies als mensen…), is aandoenlijk herkenbaar voor vooral volwassenen.

Krabbel en Nies zijn twee zwerfkatten. Ze wonen in de kelder van een leegstaand huis en vertrekken dagelijks voor een zoektocht naar voedsel.

Amina heeft op school over ridders geleerd en weet zeker dat zij zelf ook een ridder wil worden.

Katten houden van muizen. De kat uit dit boek houdt héél veel van muizen. Hij houdt zo erg van muizen dat hij aan niets anders denkt.

De Smoezelfamilie leeft op een vuilnisbelt. Daar vinden ze voldoende eten en heel wat knutselmateriaal. Op een dag vinden de Smoezelkinderen een groot ei.

Van Nuffelen en Ruell vatten het complexe thema van vluchtelingen in een eenvoudig prentenverhaal dat zoveel meer vertelt dan wat je ziet en leest.

Paul Poiret wil prachtige kleding ontwerpen. Maar in het grijze Parijs zijn de mensen bang voor felle kleuren en speciale vormen. Gelukkig vindt Poiret zijn droom in de Oriënt.

Heel veel groene hagedissen en al evenveel rode rechthoeken hadden ruzie. Die ruzie ontaardde in een oorlog.

De spin vindt van zichzelf dat het de grootste griezel is die er bestaat. Met grote trots roept hij uit dat niemand zo akelig, griezelig, monsterlijk, gruwelijk en afschuwelijk eng is als hijzelf.

Anna gaat turnen bij juf Wendy en meester Roel. Ze mag samen met haar vriendjes zwaaien met stokken met gekleurde linten. Daarna mogen ze in hoepels springen die op de grond liggen.

Kat is een huispoes die geen vissen lust en Vis lust geen poezen. Dus worden zij de beste vrienden.
Dit fraai geïllustreerde boekje staat vol verhaaltjes over dit onafscheidelijke stel.

Pagina's