Boeken per leeftijd

Heel veel groene hagedissen en al evenveel rode rechthoeken hadden ruzie. Die ruzie ontaardde in een oorlog.

De spin vindt van zichzelf dat het de grootste griezel is die er bestaat. Met grote trots roept hij uit dat niemand zo akelig, griezelig, monsterlijk, gruwelijk en afschuwelijk eng is als hijzelf.

Anna gaat turnen bij juf Wendy en meester Roel. Ze mag samen met haar vriendjes zwaaien met stokken met gekleurde linten. Daarna mogen ze in hoepels springen die op de grond liggen.

Kat is een huispoes die geen vissen lust en Vis lust geen poezen. Dus worden zij de beste vrienden.
Dit fraai geïllustreerde boekje staat vol verhaaltjes over dit onafscheidelijke stel.

Yoga blijft populair. Ook voor kinderen zie je steeds meer cursussen en materialen, zoals bijvoorbeeld de kaartenreeks van Helen Purperhart.

Yvonne Jagtenberg heeft een hond die Boy heet maar ook wel meneer Boymans wordt genoemd. Hij geeft haar eindeloze inspiratie voor verhalen die je met veel plezier (voor)leest.

Daan wordt als bijzonder jongetje door zijn ouders op handen gedragen. Hij heeft alles wat hij bedenken kan, en nog wil hij meer.

De twee hoofdpersonages van dit gevoelige prentenverhaal, een papa en zijn dochter, hebben een warme en innige relatie met elkaar.

Aanrader

Jaap de Jong won nooit een prijs. Tot die ochtend…
De brief vermeldde het netjes: ‘Geachte J. de Jong, u wint de grote hoofdprijs!’

Dat sprookjes niet gebonden zijn aan tijd en plaats, bewijst deze Koreaanse versie van het gevoelige verhaal van Hans Christian Andersen.

Het zal je maar overkomen... Op een dag heb je een idee, waarmee je helemaal niet weet wat te doen. Wat is dat ook, een idee? En waar komt dat vandaag?

Gloob besluit om een lekkere bananentaart met bietjes te maken voor zijn beste vriend Teo. Hij haast zich naar de bananenplantage om lekker verse bananen te kopen.

Aanrader

Wist je dat onweer gewoon twee wolken zijn die keihard tegen elkaar botsen? Robin wel hoor, die snapt het.

Levi Leeuwin is voor niemand bang. Niet voor spinnen. Niet voor muizen. Niet voor de monsters onder zijn bed. Hoewel? Heel soms is hij erg bang voor monster nummer 10.

Deze te koesteren bundel bevat 5 originele sprookjes die smeken om voorgelezen te worden. Ze bevatten alle ingrediënten eigen aan sprookjes en geven er een verrassende, eigentijdse toets aan.

Pagina's