Boeken per leeftijd

Een man wacht. Hij wacht op wat komt. Wanneer iemand vraagt of hij het erg vindt dat ze voor gaat, stelt hij haar glimlachend gerust. En hij wacht. Tot iemand vraagt of hij al lang wacht.

Lowie huppelt over straat met een klein cadeautje in zijn hand. Grote Bert ziet dat en vraagt of Lowie verliefd is. Lowie beweert van niet maar Bert is niet overtuigd, Lowie bloost te veel.

In dit prikkelende doeboek staan heel uiteenlopende opdrachten.

Beer en Bosmarmot zijn goeie vrienden. Elke dag komen ze samen en doen leuke dingen: schatten zoeken, zingen en dansen en naar de hemel kijken door de takken van de bomen.

Dit boek is een leuke aanvulling op het kwartet die vier, en vice versa.

De verhalen van A.A.Milne over Winnie de Poeh en zijn vrienden zijn al generaties lang geliefd bij kinderen en hun ouders, sinds de publicatie van ‘Winnie de Poeh’ in 1926.

Aanrader

Oliver Jeffers weet ons telkens te verbazen met gelaagde verhalen met een sterke filosofische insteek die helder, herkenbaar en licht humoristisch zijn.

In 2011 schreef Kolet Janssen in samenwerking met ‘Samen tegen Armoede’ een eerste boek over Robby : ‘Een dag met Robby’.

Het sprookje van Doornroosje is alom gekend. Maar dit fraaie prentenboek met gewatteerde kaft is een mooie aanvulling op andere eerder verschenen versies.

Riske Lemmens had een droom, of beter: wilde een verhaal vertellen over de vraag die kinderen zich vaak stellen: ‘Waar was ik voor ik geboren was’ en maakte er tedere prenten bij.

Dat Thé Tjong-Khing niet alleen een alom geprezen tekenaar is van oogstrelende prenten, maar ook een gedreven verteller van sprookjes, bewees hij reeds eerder in zijn sprookjesboeken.

Willem woont in een weeshuis in Wilgendam. Op een dag ontdekt hij dat er ’s nachts iets speciaals gebeurd is. Het bladerdak van de boom in de tuin is veranderd in een grote uil.

In dit doosje zitten twee educatieve kwartetspellen. Een basisset (de gele kaarten) en een vervolgset (de roze kaarten).

Een meisje vertelt hoe ze vroeger door haar tante ‘Radslag’ genoemd werd. Maar toen kwam de oorlog en noemde haar tante haar nooit meer ‘Radslag’.

Dit boek met de originele titel belooft je veel tekenplezier. En dat is niet gelogen.

Pagina's