Boeken per leeftijd

Nanou is de dochter van een bekende celliste en een leraar muziekgeschiedenis. Daardoor hebben haar ouders weinig tijd voor haar. Ze brengt de zomer door met haar oma en Marcus.

In Krakelia komen tijdens de nacht van 2 januari overleden mensen op bezoek bij hun familie. Dieuwertje wist dat niet en schrikt dan ook erg als haar overleden oma plots aan haar bed staat.

De titel in combinatie met het geringe aantal pagina’s lijkt op het eerste zicht onmogelijk.

In twaalf hoofdstukken, een voorwoord én een nawoord, presenteren de broers Sander en Aby Hartog een heleboel vragen en antwoorden over waarden en normen.

Kalle ‘Superdetective’ Blomkwist vindt dat er te weinig spannende dingen gebeuren in zijn dorp. Hij fantaseert over spectaculaire misdaden die hij als detective kan oplossen.

Koning Martinus en koningin Stalana zijn in de wolken als hun dochter Aylan wordt geboren. Het hele land Thor viert mee.

In dit doeboek zijn de seizoenen in vier thema’s uitgewerkt. Voor elk seizoen kan het kind een aantal voorgetekende figuren of landschappen naar eigen creativiteit inkleuren.

Aanrader

Een inleiding over de avondschemering en de dieren die dan actief worden, gaat het eigenlijke boek vooraf.

Stefan Boonen schreef een apart en gevoelig verhaal, wat nog versterkt wordt door de eigenzinnige prenten van Greet Bosschaert (en haar vader Renaat, letterlijk op de achtergrond).

Het boek start met een wereldkaart met verwijzingen naar paginanummers in het boek.

Aanrader

Dit boek stelt zich voor als een plantenmuseum met verschillende zalen waar de lezer doorheen kan wandelen op eigen tempo en in willekeurige volgorde.

Aanrader

Dit woordenboek bevat allemaal woorden uit de boeken van Roald Dahl. Echte woorden, zoals reis en weigeren, maar ook en vooral woorden die hij zelf heeft verzonnen.

Is dit een boek om voetballeken te laten kennismaken met deze sport of om voetbalfans onder te dompelen in weetjes die ze al dan niet al wisten?

Aanrader

Rik Boskamp wordt gepest als hij van school naar huis loopt. Zelfs zijn vader wordt uitgescholden op straat. Rik is ontevreden over zijn vader, zo’n verstrooide sukkel.

Pagina's