Boeken per leeftijd

Aan de hand van een groot aantal vragen van kinderen wordt uitleg gegeven over het internet, het ontstaan ervan en de werking.

‘Gruwelijk grappige griezelverhalen’ opent met de ontstaansgeschiedenis van het schrijversgenootschap ‘De Lachende Zaag’ dat zijn roots in de Middeleeuwen had.

Een aantal weetjes over koude plekken op de aarde, waar ze te vinden zijn, wat er daar gebeurt, wie er leeft of wie ze heeft ontdekt, en nog veel meer.

Aanrader

‘Mowgli Van de Wolvenhorde’ is een hoorspel van het originele verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle wordt opgevoed.

Over hoe dieren soms de mens uithangen.

Frank wordt door enkele jongens gepest en uitgerekend Nick komt haar te hulp. Nick is het buitenbeentje van de klas en niemand wil met hem te maken hebben.

Mademoiselle Oiseau woont helemaal boven in een prachtig gebouw op de Avenue des Temps Perdue in het hartje van Parijs. Ze komt haar appartement nooit uit.

Niek is verliefd op Evi. Jammer genoeg is zijn grootste vijand Randy ook gek op Evi. Niek is de pesterijen van Randy beu.

Tom belandt in het ziekenhuis nadat hij een cricketbal tegen zijn hoofd gekregen heeft. Hij merkt dat de andere kinderen van de zaal om middernacht hun bed verlaten. Stiekem volgt hij hen en zo maakt hij kennis met de Middernachtbende

Bij het begin van de zomervakantie wint de moeder van Maikki, Kaapo en Hilla een reisje naar een wellness-centrum. Ze wint er eveneens een oppas voor de kinderen bij. Dat blijkt echter een groot harig monster te zijn dat naar rotte aardappelen ruikt en niet kan praten.

Dazyl vaart met zijn boot over de oneindige zee. Gelukkig heeft hij zijn vrienden bij zich. Tata de aap, Poli de pelikaan en Otto de zeeotter.

Aanrader

De Noorse auteur en vooral illustrator verbaasde ons reeds met zijn boek ‘Het gat’ (2015, Gulden Palet 2016).

Net als Sam en Nick denken dat ze geen last meer zullen hebben van de gemene uitvinders Eego, Neuro en Isteria, duiken ze weer op.

Aanrader

Deze prachtige aanrader is al bijna een eeuw lang het favoriete boek van jong en oud. Cicely Mary Barker schreef en illustreerde in 1923 de eerste versjes van de Bloemenkinderen.

Bouwen met Lego  zet je fantasie aan het werk als je de plannetjes van je bouwdoos niet wil volgen.

Pagina's