Boeken per leeftijd

Sanders papa houdt van grapjes. Wanneer hij een snor tekent onder de neus van zijn slapende vrouw en dochter, krijgt Sander de schuld.

Dit kleine boekje is een te begeren kleinood voor wie van nostalgie houdt. Hoewel het verhaal een tijdloze fantasie is met herkenbare trekjes uit de realiteit.

Aanrader

Dit is een aangrijpend verhaal uit het Wilde Westen. Ooit zwierven er een half miljoen wolven door Noord-Amerika. Door de komst van de kolonisten verdwenen er veel.

Aanrader

Vraag jij je ook soms af waar alles toch vandaan komt? Of waarom je nu net naar school moet? En als je je sleutels nergens kan vinden, dan is nergens toch hopelijk ergens?

Na een inleiding volgen zeven hoofdstukken waarin verschillende soorten hutten en tenten worden beschreven en waarin wordt uitgelegd hoe ze gebouwd kunnen worden.

Aanrader

De wat chagrijnige buschauffeur Bert vindt op een dag plots een kleine engel in het borstzakje van zijn jas.

‘Denk en doe als een kunstenaar’, de titel liegt er niet om: dit doeboek is meer dan een doorsnee knutselboek.

De makers van dit indrukwekkende boek willen kinderen (en volwassenen) vertrouwd maken met moderne kunst. Een hele opgave die zij met hart en ziel uitvoeren.

De vader van Herre is vermist op de Noordpool. Wanneer zijn moeder veel bezoek krijgt van een vreselijk opdringerige man, die Herre zelfs bedreigt, beseft Herre dat hij dringend iets moet doen.

Aan de hand van een groot aantal vragen van kinderen wordt uitleg gegeven over het internet, het ontstaan ervan en de werking.

‘Gruwelijk grappige griezelverhalen’ opent met de ontstaansgeschiedenis van het schrijversgenootschap ‘De Lachende Zaag’ dat zijn roots in de Middeleeuwen had.

Een aantal weetjes over koude plekken op de aarde, waar ze te vinden zijn, wat er daar gebeurt, wie er leeft of wie ze heeft ontdekt, en nog veel meer.

Aanrader

‘Mowgli Van de Wolvenhorde’ is een hoorspel van het originele verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle wordt opgevoed.

Over hoe dieren soms de mens uithangen.

Frank wordt door enkele jongens gepest en uitgerekend Nick komt haar te hulp. Nick is het buitenbeentje van de klas en niemand wil met hem te maken hebben.

Pagina's