Boeken per leeftijd

Aanrader

De Noorse auteur en vooral illustrator verbaasde ons reeds met zijn boek ‘Het gat’ (2015, Gulden Palet 2016).

Net als Sam en Nick denken dat ze geen last meer zullen hebben van de gemene uitvinders Eego, Neuro en Isteria, duiken ze weer op.

Aanrader

Deze prachtige aanrader is al bijna een eeuw lang het favoriete boek van jong en oud. Cicely Mary Barker schreef en illustreerde in 1923 de eerste versjes van de Bloemenkinderen.

Bouwen met Lego  zet je fantasie aan het werk als je de plannetjes van je bouwdoos niet wil volgen.

Fantastisch is het minst wat je kan zeggen van het hoofdpersonage uit dit verhaal vol humor en fantasie.

Het zit Flip niet mee. Want hij vertrekt op vakantie met zijn moeder en die heeft haar vriend meegenomen.

Aanrader

"Er leefde en stierf eens, in een land vol groene heuvels, een man met de naam Macbeth.
Hij had van alles. Maar nooit genoeg."

Aanrader

Jackson had vroeger, toen hij klein was, een denkbeeldig vriendje. Dat was de kat Crenshaw. Plots komt de kat echter terug opdagen. Dat is wel het laatste wat Jackson wil.

Nanou is de dochter van een bekende celliste en een leraar muziekgeschiedenis. Daardoor hebben haar ouders weinig tijd voor haar. Ze brengt de zomer door met haar oma en Marcus.

In Krakelia komen tijdens de nacht van 2 januari overleden mensen op bezoek bij hun familie. Dieuwertje wist dat niet en schrikt dan ook erg als haar overleden oma plots aan haar bed staat.

De titel in combinatie met het geringe aantal pagina’s lijkt op het eerste zicht onmogelijk.

In twaalf hoofdstukken, een voorwoord én een nawoord, presenteren de broers Sander en Aby Hartog een heleboel vragen en antwoorden over waarden en normen.

Kalle ‘Superdetective’ Blomkwist vindt dat er te weinig spannende dingen gebeuren in zijn dorp. Hij fantaseert over spectaculaire misdaden die hij als detective kan oplossen.

Koning Martinus en koningin Stalana zijn in de wolken als hun dochter Aylan wordt geboren. Het hele land Thor viert mee.

In dit doeboek zijn de seizoenen in vier thema’s uitgewerkt. Voor elk seizoen kan het kind een aantal voorgetekende figuren of landschappen naar eigen creativiteit inkleuren.

Pagina's