Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Wolven in de stad

 Reeks:

 

 Auteur:

 Paul Van Loon

 Aantal blz.

 98

 Illustrator:

 Camila Fialkowski

 ISBN:

 90-258-3480-9

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 wolven, griezelen

 Prijs: €

 11,95

 

 

Raoul merkt vreemde wezens op als hij een avond naar huis rijdt. Zijn buurmeisje Lindsay vindt dat haar ouders veranderd zijn, maar kan niet zeggen hoe. De meester raadt aan om meer naar TV 12 te kijken én LYC-drop te eten. De twee kinderen zijn de enigen die geen drop lusten en merken dat alle mensen gele ogen hebben en heel apathisch overkomen, behalve ’s nachts, want dan zijn er eigenaardige bijeenkomsten. En dan is er nog die mysterieuze Suez die in een donker busje rijdt. Hij komt op het juiste ogenblik te hulp, of toch niet?

Wie Van Loon zegt, zegt griezelen en dat is bij dit verhaal niet anders. Een oude
Griekse god met wraakgevoelens die de mensen wil onderwerpen en in wolven veranderen gebruikt moderne middelen als televisie om zijn ultieme wraak uit te voeren. Veel diepgang moet je bij zulk verhaal niet gaan zoeken. Misschien de vingerwijzing naar de kijkverslaving van vele mensen, of de snoeplust van kinderen.
Dit rechtlijnig verhaal, eerder al verschenen als Boekenweekgeschenk, leest vlot weg en geeft de jonge lezer enige tijd prettig leesplezier. Een tussendoortje, geen literatuur met een grote L.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie aangepast op:15 maart, 2005