Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Drakenoog

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dugald A. Steer

 Aantal blz.

 204

 Illustrator:

 (omslag) Douglas Carrel

 ISBN:

 9789047502142

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Piet de Bakker

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The Dragon’s Eye

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 draken, avontuur

 Prijs: €

 15,00

 

 

We schrijven 1882. Omdat de ouders van Beatrice en Daniël niet uit India kunnen overkomen, zullen ze hun vakantie doorbrengen bij Dr. Ernest Drake, een nogal vreemde winkelier in een achterbuurt van Londen. Ze gaan naar diens buitenverblijf en komen er achter dat Drake een drakenbeschermer is. Hoewel het geloof in draken tanend is, blijken er toch nog te leven op het Britse platteland. Drake geeft de kinderen les over draken. Maar op een dag wordt het huis van Dr. Drake overvallen door een rivaal van hem. Die wil drakenmeester worden en zo zijn macht uitbreiden. Daardoor moeten de kinderen met Dr. Drake op zoek naar het Drakenoog! Een bijzondere edelsteen die wordt bewaakt door … een draak!

Na het schitterende boek over ‘Drakologie’ en het kleine boekje ‘Werken met Draken’ met een cursus drakologie, is er nu dus een verhaal over draken. Jammer genoeg kan dit verhaal niet echt overtuigen. Het is traag, soms nogal verward en redelijk ongeloofwaardig, zeker naar het einde toe. Ook kan je als lezer je niet echt inleven in de personages van Daniël en Beatrice. Ze handelen gekunsteld en hun gedragingen zijn niet erg herkenbaar. Ook hun avonturen zijn de eerste 125 bladzijden eerder flauw en weinig spannend te noemen en daarna lijkt alles steeds mis te lopen, maar komt het toch altijd terug in orde, waardoor het slot al even voorspelbaar wordt.
Dat is bijzonder jammer, want na de prachtige uitgaven die aan dit verhaal voorafgaan, waren de verwachtingen hoog naar dit verhaal toe. Het boek oogt mooi en je krijgt er een leuke magnetische bladwijzer bij. Maar het verhaal kan de verwachtingen echter niet inlossen.

 

Pol Van Damme
december 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 december, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007