Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Atlas van de middeleeuwen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Simon Adams

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Kevin Maddison, diverse fotografen

 ISBN:

 9789054837459

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Hester Eymers

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The Kingsfisher Atlas of the Ancient World

 AVI:

 

 Thema’s:

 atlas, kaarten, oudheid

 Prijs: €

 16,95

 

 

Na een overzichtskaart van de middeleeuwse wereld wordt nader ingezoomd op verschillende delen van de werelddelen waarover uit een bepaalde periode informatie wordt gegeven. Dat gebeurt aan de hand van een inleidende tekst en een kaart waarrond korte teksten staan geschikt. Op de kaarten staan ook illustraties over bepaalde bouwwerken en soms zijn ook kleine foto’s ingevoegd. Elke kaart wordt met een rode kader gesitueerd op een klein wereldkaartje. Aan de rechterzijde loopt verticaal een tijdsband waarop belangrijke feiten staan aangegeven. Op enkele onderwerpen gaat men dieper in door informatie en illustraties op een dubbele-pagina-groot geheel te plaatsen.

De kaarten en illustraties overheersen in deze atlas. Het is vooral een kijkboek waarbij korte teksten staan. De gegeven informatie is dan uiteraard ook erg beperkt. Ze geeft wel enig idee over het hoe en wat in de middeleeuwen en dit over verschillende landen of volkeren van de continenten, van Europa naar Azië toe, over de beide Amerika’s tot Afrika en het verre Oceanië.
Goed voor een eerste kennismaking en een situering van een streek of een volk, waarna elders meer informatie kan gezocht worden, indien gewenst. 

 

Pol Van Damme
december 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 december, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007