Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Zo zit het met ZOUT

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mark Kurlansky

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 S.D. Schindler

 ISBN:

 9789025743307

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 The story of Salt

 AVI:

 

 Thema’s:

 zout

 Prijs: €

 13,50

 

 

Het verhaal van het zout doorheen de tijd wordt verteld aan de hand van grote illustraties met daarbij korte teksten, meestal één onderwerp gespreid over een dubbele pagina. Zo komt de lezer/kijker aan informatie over het belang, de winning en het gebruik van zout over de hele wereld. Achteraan is een tijdlijn over het zout doorheen de tijden opgenomen met een aantal belangrijke feiten.

Dat zoiets eenvoudigs en alledaags als zout zulke belangrijke rol heeft gespeeld in het verleden zal menig lezer verbazen. Er wordt op eenvoudige manier heel duidelijk uitgelegd wat zout is, waar het vandaan komt, welk belang het had (en heeft)voor de mensen en welke invloed het gehad heeft op de politiek van belangrijke landen en volkeren.
De illustraties hebben duidelijk de overhand, de teksten zijn vrij kort en in een gemakkelijk leesbare taal geschreven, zodat deze informatie voor een heel brede groep jongeren bruikbaar is.
Dit mooi verzorgd uitgegeven prentenboek kan verteld worden aan jongere kinderen en zelf gelezen worden door iets oudere kinderen, waarbij zelfs volwassenen nog verbaasd kunnen opkijken van de informatie die verstrekt wordt.
Een prentenboek dat dit simpele gegeven boeiend onder de aandacht brengt.

 

Pol Van Damme
november 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 december, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007